Dr. Michael Laitman

Gyere és lásd aTeremtődet!

A Fényeket, az edények nevéhez rendeljük hozzá: NHY, HBT, vagy HGT. Miért nem hivatkozunk a Fényekre, állandó neveikkel: Nefesh, Ruach, Neshama, Haya, ésYechida? Ténykérdés, hogy nincs Fény az edények kívül. Semmit nem tudunk mondani a Fényről sajátmagában. A Fény egy hatás, az edényen belül.  Ahogy én érezhetek boldogságot, vagy félhetek tőle, de ezek nem történések nem létezhetnek nélkülem.

Ezért a Teremtőt úgy nevezzük, “Bo-Re” (“gyere és láss”); Ő csak az edényen (vágy) belül érzékelhető. Mi kizárólag az anyagról és az anyagba zárt formáról beszélünk, mert az absztrakt forma elérhetetlen a számunkra. Ezért az edények (vágyak) és a megnyilvánulások bennük a legfontosabbak.

Ezen felül az érzet csak a KLI (edény) érzékelésétől magától függ. Nem tudjuk, éppen mi történik; sokkal inkább csak a megnyilvánulásokra történő reakcióinkat tanulmányozhatjuk. Azonban nem tudjuk, milyen megnyilvánulás történik éppen az edényen kívül.

Valamennyi Fény áramlik az edényemen keresztül, és a lelkem megrezdül. Akkor a különböző Fények átáramlanak rajtam, és élvezetekkel telítődöm. Tehát, mi a különbség? A különbség csupán az edény maga. Nem tudom, milyen Fény áramlik át, és soha nem leszek képes bármit mondani róla; csak a reakcióimról mondhatok bármit.

Közben mindig ugyanaz a Fény áramlik át rajtam, minden pillanatban. Nem változik?! Ezt nem tudom; semmit nem tudok a Fényben mérni. Csak a saját edényemben, az ott születő benyomásokban és változásokban vagyok képes bármit érzékelni. Már most mi okoz hirtelen változást az edényemben? Ez a változás a spirituális „gének” (Reshimot) befolyása alatt zajlik, és az adott változáshoz tartozó által történik. Abban sem lehetek biztos, hogyan és mi miatt változik, ami változik.

Azonban mindig csak a saját edényemről beszélek, és ez nagyon fontos, mivel ez határozza meg a valóság érzékelés elveit, amely inkább bennünk van, mint körülöttünk. Ezért, „mindenki a hibái alapján ítéltetik meg,” és az összes tisztázás a vágyakon belül jelenik meg, miközben a Fény megnyilvánul az edényen belül.

Az egész munkánk, az edényen belül jelenik meg, és a Fényre való érzékenységünk kizárólag tőlünk függ. Ha felemelem a Fényre vonatkozó érzékenységemet, felemelkedek a spirituális szinteken keresztül, ebből a világból, a Végtelen Világába. A fokozatok közötti különbség tartalmazzák az érzékenységemet, amely majd megszabja, mit érzékelek, hiszen számomra csak az lesz történés. Tény, én már most is a Végtelen Világban vagyok, de akkor miért ezt a rettenetes világot érzékelem a végtelen helyett?

Ennek az egyetlen oka, az érzékenységem hiánya. Ahogy rendelkezésemre áll, egy élesebb szemüveg, vagy látcső, illetve távcső, mindig különböző világokat fogok látni. Az egész valóság, a bennem lévő megnyilvánulásokkal azonos. Ezért a Kabbala neve, belső tudomány, mivel csak kerül feltárásra benne, ami bennünk van elrejtve. “Gyere és láss” (Bo-Re) a Teremtőd benned van!

Az összes vallási eljárás és hitrendszer kitart amellett, hogy nekünk magunkat kell korrigálni, a külső világgal kapcsolatban. Azonban a Kabbala tudománya alapján mi csak magunkat korrigáljuk. Nem kell időt és energiát elvesztegetnem azzal, hogy hibákat követek el, amikor megpróbálunk más embereket vagy a világot korrigálni.

Ez az elv egyaránt működik, általánosan az egész emberiség szempontjából, de különösen a csoport szempontjából. Ennek következtében fokozatosan feltárjuk az igazságot: mindenkinek kizárólag önmagát kell korrigálnia, és ez által majd az egész világ korrigálódik, a legbelső és a legkülső kört is beleértve. „Az ember egy kis világ” 

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,222 seconds.