Dr. Michael Laitman

Tudd: nincs semmi természetfeletti a Kabbalában

Kérdés:

Mit kell tennem, hogy feltáruljon a Shechina bennünk-köztünk a Gyűlésen?

A válasz:

Jó erre csak egy dolog: az egység. Nincs semmi olyan tett, ami tőlünk függ. csak a köztünk lévő kapcsolatok. Ettől majd fellángol a késztetés, inspiráció, ami segít egyesülni, közeledni, együttműködni.

Ez belső, érzelmi egység. Nem muszáj ölelkezni hozzá, bár ez külsőségként azért gyakran segít. A legfontosabb megérteni, hogy a szellemiségi nem-fizikai világba csak úgy lehet bejutni, ha magasabb, önzetlenebb szinten élek, s ez csak akkor megy, ha erős a vágyam arra, hogy a társakat,a  többieket a részemnek lássam.

Hogy hogy nem, épp ilyenkor lép fel egy lélektani gond: elvetem őket.Tehát a véleményemet, hozzáállásomat kell megváltoztatnom, s át kell törnöm a gátat magam és a társak közt.

E célból közelebb kell engednem a társaimat, hogy hassunk egymásra. Akkor rám ragad az ővelük közös vágy és cél az Én-Feletti Valóság feltárására.

Ezért szervezzük a Gyűlést és mindenünket egyesítjük. Ez a gyakorlati Elfogadás (Kabbala). T

A múltban azt hitték, hogy a Kabbala természetfeletti dolgokkal foglalkozik, jóslással, lélekvándorlással . De az egyetlen természet-feletti benne az, hogy az önző természetünket altruistává alakítjuk.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,128 seconds.