Dr. Michael Laitman

Nem elég várni

Kérdés:

Mit jelent, a korrekció Fényének kérése, a Fény megfordítását?

Válasz:

Meg kell értenünk, hogy a jelenlegi korrekció nem rajtunk múlik. Mi élvezet utáni vágy vagyunk, és ha képesek vagyunk bármit tenni egyáltalán, az csak a Felsülről való cselekedetek kérése.

Az mi összes feladatunk, a MAN, a korrekcióra való igény felemelése, de a Teremtő végzi el az összes többi munkát. Ezért az utunkat úgy is nevezzük, hogy a „Teremtő munkája”. Igyekszünk erőfeszítéseket tenni a csoportban, és a tanulásban, és csak annak a törekvésnek a szükségességéről meggyőzni egymást, am így van leírva: “Izrael, a Tóra és a Teremtő egy.”

Nem felejthetjük el egyetlen pillanatra sem, hogy kérnünk kell a korrekciót. Minden kizárólag csak imádságon, kérésen, a szükség feltárásán keresztül adható meg. Nem valamilyen absztrakt dolgot akarok: Az edényemet (Kelim) akarom korrigálni, olyan akarok lenni, mint a Teremtő, nagy akarok lenni.

A gyermek azt figyeli, aki idősebb, és ösztönösen fel szeretne nőni. Tehát én szintén ugyanezt akarom, de nem csak akarom ezt, hanem igénylem is. Ezen felül a fejlődés összes ereje a Teremtőtől érkezik. Nem nőhetünk fel anélkül, hogy kérnénk a segítségét.

A probléma az, hogy úgy tekintsük magunkat, mint aktuális résztvevő. Azt hisszük, hogy képesek vagyunk saját magunk elérni a dolgok változását. Azonban valójában, semmi nem történik velünk, a vágy feltárása kivételével.

Tehát, milyen módon tárul ez fel? A többiekkel való egyesülésben. Nekik sincs meg az erejük, de megvan a vágyuk, és mindössze erre van szükségem.

A barátaimtól kapott vágy sokkal nagyobb, mint az, melyet eredetileg birtokolok. Átitatva ezzel a vággyal, törekszem az egyesülésre velük, de nem érem el. Akkor fordulok végül a Teremtő felé.

A konvención végrehajtott közös cselekedeteinken át, felfedezhettük, hogy képtelenek vagyunk egyesülni. Ez nem volt ennyire világos ezt megelőzően. Egy fal tűnt fel előttünk,  és az erőfeszítéseink összetörtek rajta. Most csak arra van szükségünk, hogy megforduljon a Fény erejének iránya, és lerombolja ezt a falat. Mi valóban fordulhatunk ezzel a kérelemmel a Fény felé.

Igényelnünk kell a korrekciót, amikor tanulunk, főképpen, amikor a Zohárt olvassuk. Kérhetjük és megkapjuk a választ azonnal, ebben a pillanatban akár.

Az ego van az utunkban; le kell dermesztenünk, akár egy követ:: “Ki más kérheti ezt? Nem látom a Teremtőt sehol.” Ez igaz, tehát kérjük Őt, hogy fedje fel magát, és mutassa meg, ki, és milyen módon kérhet.

Egoisták vagyunk, nem fogunk áttörni a Machsomon saját magunk által. Amikor az egoizmus egy áttörhetetlen fallá válik, kérjük a Teremtőt, hogy erősítsen meg bennünket, hogy felülemelkedhessünk rajta.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,171 seconds.