Dr. Michael Laitman

Híd az egó szakadéka felett

Kérdés:

Hogyan tudok lekapcsolódni mindenről, amit ismerek és megkapni a Felső Fényt a tanulás alatt, mintha fehér képernyő lennék és gyerekként tanulnék?

A válasz:

Sokszor mondják a bölcsek, hogy a gyereket tanítani olyan, mint üres papírra írni. Így kezdjük az utunkat. Az  a jó, ha mindig elképzeljük, hogy számunkra idegen vágymezőkkel van szemben a vágyam. Egybe kell gyűjteni ezeket a vágyakat.

Ez nem azt jelenti, hogy egy egyesített egységbe olvadnak egybe. Mindegyik független marad, de az, hogy kapcsolatba kerültek egymással, az harmóniát és teljességet okoz, miként egy egészséges test tagjai között.

A kezdeti állapotban a Végtelenbentörés előtt mind egy test részei voltunk. Ez szétesett, mert kialakult az egó. Meg kell őriznünk az egyéni énünket, de kijavítva. Mit jelent ez?

Mindene gyes rész elválasztva és eltávolodva érzi magát a többi résztől. Most egyrészt meg kell őriznünk egyéniségünket és jellegünket, de másrészt e fölött fel kell fedeznünk a társulást, mintha az egó nem is létezne. de nem megsemmisítem; hanem dolgozom vele, hogy áthidalja a szakadékot.

Így a szakadék ott marad lent. Fölötte a többi részből építem a hidat. Így kapjuk meg a  teljes felső Fényt, a NRNHY-t (NefesRuáchNesámáHájá,Jechidá) ahelyett a minimális Fény helyett /Nefes de Nefes/ ami kezdetben volt.

A Kreátor, az Adó egy csöppnyi magként hozott létre. Később kijavítódva s Hozzá közelítve az egó az “anyag”, amit használunk arra, hogy hasonlóvá váljunk a teremtőhöz. Hiszen az Egó hatalma megfelel az övének. Ezt hívjuk “ellentétes segítségnek” /ezer kenegdó/ , a teremtő hátsó fertályának. De ezt mi az arc oldalára fordítjuk a tőle elválasztó egó kijavításával.

Mindenki egyedinek érzi magát, de ha mindenki a társak szolgálatára használja egyéniségét s a közös kijavításra irányítja, társulásra, adásra. Ezáltal az egónál  620-szor erősebb kötelék jön létre és megtapasztalom a Fényét a NRNHY-nak.

kgy

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,141 seconds.