Dr. Michael Laitman

Pontosan tudni, mit akarunk

Mielőtt elkezdek tanulni, „foglalkozni a Tórával,” kulcsfontosságú dolog tudni, miért és mit tanulok, és mit kaphatok belőle. A Tóra az egyetlen eszköz, amivel elérhetjük a célt. Valószínűleg ennél több feltétele is van, de mindegyik kizárólag azért szükséges, hogy megfelelő formát adjon a helyes kapcsolatnak a Tórával a számunkra.

“A Tóra” a Felső Fény ami hat ránk, és megreformál bennünket, hogy megismerjük a Teremtőt, a Felső Erőt, és elfogadjuk Őt, mint az Adakozót, mint magát a szeretetet, amely a saját lényegünk felett található, amely lényeg, az élvezetekre irányuló kapni akarás.

Ezért az imakönyvek speciális áldással indítanak, amit a tanulás előtt kell elővezetnünk. Köszönetet mondunk a Tóra tanulásának lehetőségéért. A személy érzi, hogy érdemes tanulmányozni a Tórát, amely kizárólag agonosz hajlam korrekciójára szolgál. Ez úgy van leírva, hogy: „Én teremtettem a gonosz hajlamot, és Én teremtettem a Tórát, mint fűszert, a számára.”

Ha nem volna a gonosz hajlam, a Teremtő nem teremtette volna ezt a speciális Fényt, az egyedülálló rendszerét a reformálásunknak. Most, amikor látható, hogy a belső gonosz megmutatkozik, a személynek valóban szüksége van a Tórára. Ha nem ez történne, a személy nem tanulmányozná a Tórát, mivel nem kapcsolódna a rendszerhez, ami megtanítja a belső változást a számára.

Rá kell ébrednem a saját gonoszságomra, és akarnom kell, hogy eltűnjön; meg kell értenem, hogy nincs más út ezen kívül, és csak a Felső Fény tud reformálni engem. Akkor a Teremtőhöz fordulok egy helyes módon.

Az utazás talán sokáig tart. A legtöbb embernek fogalma sincs erről, miközben mások azt hiszik, gyakorolják a Tórát, habár valójában nem erről van szó; számukra a Tóra nem a korrekció és a Teremtőhöz emelkedés eszköze.

Mindenekelőtt az embernek fel kell ismernie, melyik belső részeit kell korrigálni. Nem arra gondolok, hogy én mit fogok a Tórától kapni, hanem hogy mit kell megreformálni bennem. Végül is a Tóra, a „fűszer,” ami elrejti a Fényt, ami elrejti a Reformáló Fényt. Mi az ami korrupt bennem? Mi igényel korrekciót?

Vizualizálnom kell mindkét formát, a töröttet és a már kijavítottat is, annyira érthetően, amennyire csak lehet, és el kell várnom a felszabadítást, az erőt, amely segít nekem, az első és a második spirituális fokozat közötti előre jutásban. Ennek a kristály tiszta, akkurátus rendszernek a felépítésével, felkészülök és el is várom, a Felső segítségét, ahogy az valóra is válik.

Ha a gonosz hajlam valóban gonosz lesz a számomra, akkor megértem, mi a valódi korrekció, és magam határozom meg az eljövetelét, és ekkor magamra vonom a Tóra erejét, a Fényt, ami leereszkedik és reformál engem. Ez az, amikor valóban a Tórával foglalkozom.

kn

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,132 seconds.