Dr. Michael Laitman

Csak emelkedés áll előttünk!

Kérdés:

Hogyan lehetünk biztosak abban, hogy nem lesz több törés?

Válaszom:

Mi a végső, legalacsonyabb szinten vagyunk. Nincsen hová távább zuhanni, semmi sem rosszabb jelenlegi állapotunknál. Innen már csak emelkedések lehetségesek. Nem jöhet létre újabb törés. Mi más törhetne össze bennünk hogyha már le vagyunk választva a spiritualitásról? Ami összetört az a spiritualitás volt, az adakozás iránti szándék, a szűrő, a Teremtő érzékelése. MI a vaksötétség állapotában vagyunk, de mivel nem érezzük a spiritualitást, mi ugyancsak nem érezzük azt, hogy ellentétesek vagyunk azzal.

Egyenlőre mi csak azt vagyunk képesek mondani, hogy rosszul érezzük magunkat. Azonban mi nem azért érezzük rosszul magunkat mert a Teremtő el van rejtve előlünk, és mivel mi nem vagyunk képesek Neki adakozni. Én személyesen érzem rosszul magam, és nem törődöm Ővele. Ez a törés állapota, és a Klipák (burkok, negatív erők) közé zuhanás. Ennél fogva még akkor is ha valamilyen a Teremtővel kapcsolatos gondolat felébred bennünk, akkor az csak arról szól, hogyan használjuk ki Őt, ahelyett hogy Neki akarnánk élvezetet adni. MI panaszkodunk: “Mikor érzem már jobban magamat?!”.

Szóval hogyan lennénk képesek ennél az állapotnál jobban összetörni,, ahol mi teljesen el vagyunk kábulva, mindenfajta mozgás nélkül? Mi a lehető legrosszabb állapotunkat fedezzük fel, amely még rosszabb mint a Klipák. A Klipák már a gonosz hajlamot jelentik, amikor én képes vagyok azokat megkülönböztetni a Fényben, mely rám ragyog. És akkor én már képes vagyok megkülönböztetni, hogy melyik vágyam tartozik a Klipákhoz: a “viharos szélhez” (Ruach Seara), a “nagy felhőhöz” (Anan Gadol), vagy a “pusztító tűzhöz” (Esh Mitlakahat), hol van a Klipa Noga és hol található a szentség (adakozás). A lelkem struktúrája tisztán megjelenik előttem. De annak érdekében hogy ilyen részletekhez jussak, egy nagyon magas spirituális szintre kell emelkedjünk.

Azonban jelenlegi állapotunkban mi képtelenek vagyunk bármit is megkülönböztetni. Minden ízetlen és üres. Mi elolvassuk amit a Kabbalisták írnak, de mindazok csak szavak számunkra, vagy a betűk bizonyos szekvenciája. Mit is érdekel az minket?

Ennél fogva nem létezik több törés számunkra. NIncsen ennél alacsonyabb hely ahova lezuhanhatnánk.

hzs

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,120 seconds.