Dr. Michael Laitman

A háború utja a jó együttműködés ellenében

Különböző cselekedeteket kell végrehajtanunk annak érdekében, hogy a létezés egy magasabb fokozatára emelkedhessünk. Mindenekelőtt el kell kezdenünk érezni, hogy mennyire függünk egymástól. Akkor valóban megérezzük, hogy a mi világunk mennyire olyanná vált, int amilyen ténylegesen lett. Emellett, meg kell tanulnunk a létezés törvényét, ebben az egységes, integrált rendszerben.  Ez az, ahogy megvalósítjuk a kabbala tudományát és a tanácsait.

Egyfelől fenntartjuk a virtuális kapcsolatot egymás között, néha még fizikailag is találkozunk. Másfelől megtanuljuk a létezésnek ezt az új fokozatát, amely most tárul fel a számunkra – a globális és integrált világot, amely egyre jobban és jobban megmutatkozik egyik napról, a másikra, mint a kiteljesedő és megfelelő kapcsolat emberek között, az egész emberi társadalomban.

Az által, hogy mindez egy helyes módon kapcsolódik össze, világossá válik, hogy képesek leszünk felépíteni a családokat, közösségeket, országokat, és az egész világot, egy sokkal megfelelőbb, korrigált formában. Ez a kölcsönös függőség közöttünk, segít ebben nekünk! Ez a mi előnyünkre szolgál, mert megtalálhatjuk, milyen módon használjuk minden részletében, valamennyiünk hasznára azt ki.

Ezért maradt a kabbala elrejtve egészen a mi időnkig –  mert nem volt rá szükség. Most azonban teljes mértékben szükségessé vált mindenki számára, és nekünk terjesztenünk kell az egész világban, olyan sebességgel, ahogy lehetséges, annak érdekében, hogy az emberek elkezdjék megérteni, hogy valóban egy új valóságban élnek! A rendelkezésünkre álló, hiányzó hasonlóságok miatt, ez az új világ okozza, az összes problémánkat! Ezért kell megtanulnunk, milyen módon fejlesszük az állapotunkat olyan gyorsan, ahogyan az csak lehetséges.

A nagyon közeli jövőben meg fogjuk látni, hogy az általános válság beborítja az egész világot. Képtelen leszünk akár egyetlen olyan megállapodást vagy üzletet kötni egymás között, amely nem veszi figyelembe ezt a kialakult globális törvényt. A baj az, hogy mi még soha nem teremtettünk ilyenfajta integrált rendszert: sem a technológiában, sem az orvoslásban, sem a szociális kapcsolatokban, és mindez azért van így, mert természetünknél fogva individualisták, elkülönülő egyének vagyunk. Ezért kell megváltoztatnunk minden kapcsolatot, amely létezik közöttünk.

Reménykedjünk, hogy meg fogjuk tanulni milyen módon tegyük ezt meg a lehető leggyorsabban,  és képesek leszünk megvalósítani, mielőtt a természet fejleszti pont ugyanezt ki, hogy megmutassa a számunkra, hogy mennyire nélkülözzük a megfelelő összhangot mindehhez. Meg kell ezt előznünk, sokkal inkább, mint hogy kivárjuk azt, hogy olyan formában jelenjen meg, ami csak bajokat, szenvedést, forradalmakat és háborúkat jelent, és ami valójában a mi egyensúlytalanságunk eredménye.

Mindezt a családunkban, az emberi kapcsolatainkban, a környezetünkkel szembeni viselkedési szintünkben tapasztalható egyensúlytalanság okozza. A kabbala tudományának a célja, hogy sikerüljön mindezt megelőzni.

Nagyon sok dolog következik ebből, egy újfajta érzékelése a valóságnak, egy új világ, amely csak akkor tárul fel a számunkra, ha nem a személyes, egoisztikus látásmóddal tekintünk mindenre, hanem az összetartozásunk prizmáján keresztül. Reménykedjünk, hogy képesek leszünk kiterjeszteni azon emberek körét, akik érdekeltek ebben, és akik tanulni fogják ezt a tudományát az új világnak, az új dimenzióknak. Egyszerűbb lesz a számunkra feltárni mindezt, ha együtt csináljuk, és gyorsabban is fogjuk elérni, és ezzel jót teszünk az egséz emberiség számára.

Mi napi leckéket adunk egy nyitott „egyetemen” belül mindenki számára. Ezek a tanulási lehetőségek ingyenesek és elérhetők mindenki számára, minden fontosabb nyelvre lefordításra kerülnek. Reméljük, hogy a Francia Csoport csatlakozik ezekhez a lehetőségekhez még szorosabban, és másrészről részt vesz a kabbala tudományának a terjesztésében. Ez által képesek leszünk megoldani sok jelenleg létező problémát minden országban, és a nemzetek között.

A természet oldaláról vagy a problémák, vagy a helyes együttműködés útján haladhatunk. Rajtunk áll.

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.