Dr. Michael Laitman

Ha nincsen válasz, az annak a jele, hogy nem igaz a kérés

Mi a Teremtő felfedezését kell, elérjük. Miért kaptuk meg a kabbala módszerét, ha nem azért hogy mindenféle cselekedetek, gyakorlatok, és erőfeszítések mellett, amit összességben “odaadásnak” nevezünk, elérjünk a Teremtő felfedezéséhez. A Teremtő feltárul nekünk,  mint az adakozás tulajdonsága, és ez bennünk, a mi megszerzés vágyunkban történik meg. Ő a mi értelmünk.

Mivel a mi természetes önzésünk anyaga ellentétes a Teremtővel, az Ő adakozó tulajdonságával, ezért kell erőfeszítéseket tennünk, hogy, önmagunk által akarjuk megszerezni az adakozás tulajdonságát. De nincs kényszer a spiritualitásban!  Addig amíg nem akarjuk, hogy az adakozás tulajdonsága belénk öltözzön, a vágyban, az anyagban, és elkezdjen dolgozni, úgy, ahogy írva van: ” Az éjszaka, úgy fénylik mint nappal” – addig ez nem fog ez megtörténni.

Ezért el kell, hogy érjük az adakozás tulajdonságára irányuló valódi hiány felfedezését. De ha mi nem teszünk erőfeszítéseket,  elveszítjük a pillanatokat és az alkalmakat, amelyet kaptunk erre, akkor ezek az állapotok, amelyben mi fel kellett volna, hogy fedezzük az adakozás hiányát, azaz, hogy ezek bemutassák nekünk az adakozás hiányát, de ellentétes formában, a  egoizmusunkban.

Ha a jelenlegi állapotomban nem sikerül, az odaadásom által elérnem az egoista hiányomból  az adakozás valódi hiányáig, azaz, a Teremtő feltárásához, akkor a vágy, amelynek át kellet volna változnia a Teremtő megismerésének kérésébe, úgy fedeződik fel, mint, szenvedések. Vagyis nem használtam a vágyamat a helyes formájában, nem dolgoztam rajta és nem fordítottam imára az odaadásom által. Ilyenek történnek velünk minden lépésünkben.

Ezért, a mi egyedüli munkánk megváltoztatni az önző hiányunkat, egy olyan hiánnyá, amely az adakozásra irányul. A fontos, hogy felfedezzük az adakozás hiányát, és az összes korrekció elérkezik fentről.

És minden alkalommal, amikor ez a hiány felfedeződik, teljesen tisztázni kell azt, mind a négy szintjén. Amikor én elérkezem a negyedik szintjéhez  az odaadás és a vizsgálat által, én már felismerem  a vágyat, mi is ez valójában, mit akarok én tőle, és hogyan tudom kielégíteni. Én összekapcsolódok a Kibocsájtóval és kérem tőle, hogy tegye meg a szükséges dolgokat a vágyamon.

Azaz, amikor én elérkezem a vágynak a negyedik szintjére a, képes vagyok “Visszaverő Fényt  ” küldeni, kérést (Man) a Koronáig (Keter).Hogyha egy ilyen kérést képes vagyok elérni, az annak a jele, hogy az én vágyam helyes volt, letisztázott.

Az összes előző kérelmeim helytelenek voltak, nem igazak.. Mert nem fedeződött fel bennük a teljes mélységében a valódi hiány az adakozásra. Még nem jött létre a kapcsolat a Felső Erővel, azért, hogy csak egyetlen dolgot kérjek: az adakozás tulajdonságát magamban. Pontosan ezt nevezzük: a Teremtő felfedezésének a teremtmények számára, és nem mindenféle elképzeléseket, amit az emberek képzelnek a Teremtőről, mint valami külső erő, amely rajtunk kívül létezik.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,125 seconds.