Dr. Michael Laitman

Két út van az egótól való menekülésre

Kérdés

Hogyan vagyok én képes megszabadítani a szívemet az egótól, és elérni a Szent Sechina ragyogását?

Válasz

Mi magunk képtelenek vagyunk bármire is, ez világos kell, hogy legyen a számunkra. A munkánk nem az által történik, hogy mi magunkat korrigáljuk, írva van, hogy „Menj a Mesteredhez, aki megteremtett téged!” A mi munkánk nem az, hogy korrigáljuk magunkat, hanem megtanuljuk a korrekció folyamatát, megértsük a szükségességét és lássuk a romlottságunkat es követeljük a korrekciót!

“Az összetört szívek orvosa” a Teremtő és nem mi magunk. Ennél fogva mi fel kell, hogy fedezzük a törést, és választanunk kell a két út közül: vagy tanulunk és egységre lépünk, vagy a szenvedés útján haladunk, mint az események Izrael déli részén, vagy válság a világban, és a terjedő zavarhullámok a világ többi részén.

Minden probléma, legyen az egyéni vagy kollektív, a legkisebbtől a legnagyobbig, minden a korrekció hiányából adódik. Nincsen más oka. Ha a személy felébred a legkisebb hiányosság segítségével, amikor ő már képes ezen keresztül jutni, akkor hálás a Teremtőnek, hogy felébresztette őt, és nincsen szüksége nagy csapásokra.

Írva van: “A Teremtő nagyon precíz az igazakkal hajszálig”. Ez azt jelenti, hogy akik legkisebb problémát megkapják ilyen módon, ők már a gyökérhez kapcsolódnak, és megértik, hogy az a Teremtőtől jön. Ez elég ahhoz, hogy elkezdjék a korrekciót, és innentől érzékenyen kezelik a befolyásokat, amelyek fentről jönnek és haladnak előre.

Ha nem figyelnek oda ezekre a felébredésekre, jelekre, amelyeket felülről küldenek, mint az anya, aki finoman megpróbálja megtanítani a kisgyereket, hogy mit tegyen és hogyan, akkor az anyának kissé nagyobb nyomást kell gyakorolnia a gyerekére, vagy akár még egy ütést is kell adnia néha, hogy felébredjen és megértse, hogy az anya mit akar tőle.

Mivel a gonosz hajlammal szemben nekem valamit oda kell, helyezem, amivel figyelmeztetem őt arra, hogy sértsem őt. Ha a személy nem figyel oda ezeknek a kicsiny jeleknek a figyelmeztetésére és nem érzi, hogy óvatosnak kell lennie, akkor ő a saját gonosz hajlama ellenében dolgozik.

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,111 seconds.