Dr. Michael Laitman

Az “igaz” és a “bűnös” ugyanazon személy két spirituális állapotát jelentik

 Kérdés:

Az egyik reggeli leckén azt magyarázta, hogy a “szent ember”(Cadik) az, aki igazat ad a Teremtőnek azon a spirituális szinten, ahol éppen van, és az, hogy igazat ad nem azt jelenti, hogy beszél róla, hanem, hogy felfedezi magának a Teremtő tulajdonságát, annak minőségét és eredményét. Szóval a “szentség” azt jelenti, hogy megegyezik formájában a Teremtővel. De milyen különbséget jelent az, hogy valaki hányszor tesz kísérletet erre, ha a “szentség” csak az eredmény alapján mérendő, az alapján hogy valaki hogyan azonosul a Teremtővel?

Válaszom:

Ez azért van, mert ahhoz, hogy valaki elérje az “igaz ember” szintjét, hogy felfedezze, és igazat adjon a Teremtő tetteinek, minden személynek ugyanannyi erőfeszítést kell tennie, bár ezek az erőfeszítések specifikusak minden egyén számára, és az egyén saját képességének, és erejének megfelelően vannak megszabva.

 

Kérdés:

A 86-os Shamati cikkben, melynek címe “És Raktár Városokat Építettek”, azt olvassuk: Ebből az adódik, hogy az igaz ember erőt kap ahhoz, hogy egyre erősebbé váljon a bűnösön keresztül, és a bűnös az út porává vált az igaz lába alatt, és az igazak e felett a bűnös réteg felett járnak.

Így visszapillantva ez a munka különösen fontos. És nem azért mert ez kötelező, mint azt először gondoltuk, amíg létezett a gonosz kísértés. Most láthatják, hogy a bűnös kísértés nélkül is érdemes adakozásban, és hitben dolgozni.”

Ebben a kivonatban mit jelent az “igaz” és a “bűnös”?

Válaszom:

A bűnös és az igaz a múltbeli és jelenkori szinteket jelenti ugyanabban az egyénben.

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,122 seconds.