Dr. Michael Laitman

Specifikus praktikus lépések a válság kezelésére

 Kérdés:

Milyen specifikus, praktikus lépéseket javasolna a kormányoknak a válság kezelésére?

Válaszom:

A kabbala azt tanítja, hogy az integrált világ azt teszi szükségessé, hogy mindenki annyiban részesedik, amennyi a létezéséhez szükséges, és minden többletet a társadalom, mint egész javára kell fordítani. Ezt nem lehet erőszakkal bevezetni, mint a Szovjet rendszerben, hanem az emberek ama megértéséből kell adódnia, hogy szükséges a Természet törvényét betartani, mely azt mondja: “Minden ember egy családba tartozik”. Minden ember majd jutalmat kap ezért az örök és tökéletes létezés érzésével (az önzőségünkön kívül), mint minden ami a Természetben létezik.

A szükséges tennivalók: amellett, hogy egy oktatási rendszert hozunk létre, minden embernek annyi pénzt kellene adni, ami ahhoz szükséges, hogy megfelelő életvitelt tudjon folytatni. Senkinek sem lehetne ennél több a bankszámláján. Minden többlet a “közös számlára” kell, hogy menjen.

Az eredmény: Nem érdekes mennyi pénz áll rendelkezésre ehhez. A tett maga ami fontos, mivel ez egy integrált, globális tett, mely megegyezik a Természet (Teremtő) törvényeivel. Így mindez egy pozitív reakciót fog kiváltani a természetből a társadalom felé.

Kommentárom:

1. Ezeket a tetteket azzal együtt kell megtenni, hogy megfelelő, hatásos oktató, magyarázó anyagokat adunk közre a tömegtájékoztatási eszközökön keresztül. Mi (Bnej Baruh) már most rendelkezünk ezekkel az anyagokkal!

2. Amennyiben az emberiség nem tesz lépéseket ebben az irányban, megértve annak fontosságát, akarva vagy akaratlanul a kabbala tanulásán keresztül, akkor a Természet fog minket ebbe az irányba kényszeríteni, de egy hosszabb, keserűbb úton, a szenvedés útján keresztül. A helyzet hasonló lesz a konok gyerekhez, aki nem akarja azt tenni, amit szülei mondanak neki, és aki csakis büntetések árán hajlandó megérteni, hogy meg kell hallgassa, amit mondanak neki. Csak később lesz képes megérteni, hogy a szülei csak jót akartak neki, és mindvégig igazuk volt.

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,617 seconds.