Dr. Michael Laitman

Spirituális és fizikai betérés

 Kérdés:

Mi történik azzal, aki betér a judaizmusba? A zsidó lélek valóban “beleinkarnálódik” a nem zsidó testbe, amennyiben az őszinte a szándékkal és teljesen tudatában van annak, amit csinál?

Válaszom:

1.Különbséget kell, hogy tegyünk a földi tradícióink, és spirituális tetteink között. A személy tehet bármilyen fizikai tettet önmagában, de nem tehet spirituális tettet ilyen módon. Semmilyen fizikai tett nem képes a lelket korrigálni, vagy akármilyen személyes földi, fizikai tulajdonságot megváltoztatni. Az egyetlen dolog ami képes a személyt korrigálni, az a Felső Fény, mely a kabbala tanulása közben száll ránk, amikor a kijavított állapotokról tanulunk, és hogy milyen módon tudunk azokhoz közelebb kerülni. Ezért hívják azt a Tóra Fényének, amiről a Teremtő azt mondta: “Én alkottam az önzőséget, és a Tórát annak korrigálására, mivel a Tórában található Fény visszatéríti az önzőséget a korrigált állapotába”.

2. A lélek az a Teremtő emberben található darabja, más szóval ez az adakozás tulajdonsága (a felebarát iránt), amit a személy megszerezhet, mivel ez az egyetlen tulajdonság amivel a Teremtő rendelkezik (Jó aki Jót tesz). Amikor megszerezzük ezt a tulajdonságot, Izrael (Isra-El) tagjává válunk, mely azt jelenti, hogy a Teremtő irányába fordultunk. Mindenki más “gójnak”(nemzetek) számít, ami azt jelenti, hogy önzőek, függetlenül fizikai származásuktól, és, hogy zsidóknak születtek-e vagy sem.

Mindannyian az ősi Babilonból származunk, és mindannyiunknak el kell érjük a korrekciót. A múltban ezt az ősi babilóniaiak egy kis csoportja elérte, a csoport melyet Ábrahám vezetett, és őket hívták Isra-El-nek, mivel a Teremtő felé irányultak. Ma mindenkinek meg el kell ezt érnie.

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,149 seconds.