Dr. Michael Laitman

Csak a “szívben található ponttal” rendelkező egyének érzik azt, hogy a kabbala a mentőöv?

 Kérdés:

Hogyan képes egy olyan személy, aki az állati szinten van, megérteni csak a természettől kapott csapások alapján, hogy korrigálnia kell magát? Ha valaki soha sem tanult kabbalát, vagy akár hallott arról, hogyan tudjuk neki elmagyarázni azt, hogy minden rossz dolog azért történik velünk, mert nem megfelelő módon éljük életünket? Azok, akik nagy tragédiákat éltek át, megváltoztatják nézeteiket az életről, de még akkor sem feltétlenül a kabbalát választják.

Válaszom:

Nagy szenvedéseket látunk a világban, sokszor még rosszabbakat, mint maga a halál, és ez már évezredek óta így folyik. Sokszor a halál megváltásnak tűnik, mégis természetünk, a megszerzés iránti vágy, nem akarja feladni életünket. És ennek ellenére az emberek nem vágynak a kabbala iránt mint feloldozásra.

Miért nem tekintik ezt úgy, mint a gonosz megszüntetésére szolgáló módszert, és hogy a jó megkaparintása az orruk alá van dugva? És még akkor is, ha közvetlenül felajánljuk nekik, nem akarnak hallani róla! Ez azért van, mert egy személy csak akkor képes a kabbalát választani, ha egy specifikus vágy (resimo) ébred fel benne, ami a “szívünkben található pont”, az a vágy, hogy beteljesítsük lelkünket.

Amennyiben a személyben felébredő vágyak, még a “szívben található pont” előtti vágyak, akkor azok még csak “előzetesnek” számítanak. Életük ezeken a vágyakon belül zajlanak, és ott is maradnak minden szenvedés ellenére, és ezek a személyek nem fognak a kabbalára, mint megváltásra tekinteni. Talán valami misztikus tanításba, vallásba, vagy más irányzatokba menekülnek, de nem a kabbala felé.

Kérdés:

Mikor a legjobb az embereknek a kabbaláról beszélni, és mikor jobb, ha csöndben maradunk? Sokat utazom, és sok különböző emberrel találkozom, akikkel beszélgetek a kabbaláról. Azonban az utóbbi időben kezdem észrevenni, hogy azzal, hogy a kabbaláról beszélek az emberekkel valami rosszat teszek. Ennek ellenére tudom, hogy ez az életem értelme, és az utazásaim célja. Hogyan tegyem ezt jobban?

Válaszom:

Beszélhet róla, csak tegye azt egy egyszerű, nem túláradó módon, pont olyan módon, ahogy azt a hallgatósága szeretné. Jobb lenne, ha csak adna nekik egy újságot, vagy egy könyvet a weboldalunk címével.

 

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,112 seconds.