Dr. Michael Laitman

A halottak feltámasztásának és a Messiás jövetelének valódi jelentése

 Kérdés:

Lenne szíves a következő megjegyzést megmagyarázni? “A Messiás csak akkor jön el, amikor már nem lesz szükség rá, csak a megérkezése utáni napon érkezik majd meg, nem az utolsó, hanem a legutolsó napon jön majd” ez az idézet Farnz Kafka írásaiból való.

Válaszom:

Kafka filozófus volt. Szavai ismételten bizonyítják, hogy az emberi szív és elme képtelen megérteni a természetet, az életet és az embert. Ahhoz, hogy mindez sikerüljön, először is fel kell fedezzük a Teremtőt.

Kérdés:

Mit jelent a halottak feltámasztása és a Messiás jövetele a kabbalában?

Azt mondta, hogy a halottak feltámasztása azt jelenti, hogy az emberek megszűnnek egoistának lenni. A Yechezkel könyvében is írnak a halottak feltámasztásával kapcsolatban, és ott másként magyarázzák azt. Azt akarta Ön magyarázni, hogy a halottak feltámasztása során a materiális világ egyesül majd a spirituális világgal, és az emberek és lelkeik egy világban léteznek majd? És ha ez nem így van, és minden spirituális, akkor a Messiás is inkább spirituális, mint fizikális?

Válaszom:

A Messiás az nem egy személy, hanem egy erő, mely minket korrigál. Végül is mit képes egy személy tenni!? Ez az erő korrigálja majd minden a vágyainkat kísérő önző szándékainkat, ezzel altruisztikussá változtatva őket. Ezzel egyenlővé válunk majd a Teremtővel, és elérjük a teremtés célját, a Vele való közösséget.

Még jobban felbontva ugyanezt: Az emberek felfedezik majd magukban azt az erőt, mely önzőségüket korrigálja. Ez az erő, mely kihúzza őket a világ önző érzékeléséből az, amelyet Messiásnak nevezünk (ami héberül azt jelenti, hogy kihúzni, kiszedni). Az önzőségük helyett megszerzik a mások érzékelését, velük a vágyakon és érzelmeken keresztül történő kapcsolatot, és hogy velük eggyé válnak. Ezzel a folyamattal megszerzik lelküket.

A lélek a Teremtő egy része, a szeretet és adakozás tulajdonsága. Amikor minden ember ezt teszi majd, mivel mindannyian teljesen össze vannak kapcsolódva, el fogják veszteni különbségeiket – és a fizikai testük érzetét. És akkor majd a közös érzékelésükkel felfedezik a Végtelen Világot, és a Teremtővel való azonosulást.

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,678 seconds.