Dr. Michael Laitman

A nő a társadalom teljes értékű fele, sőt több is annál

 Kérdés:

Mi a nő szerepe a kabbalában?

Válaszom:

Mind mai világunkban, és a jövő társadalmában is, mely kigyógyul majd az önzőségből, a nő az egy teljes értékű fél, és még több is annál, mivel az emberek kiegészítik egymást az egyetlen rendszerben.

A nő is képes saját tökéletességét és értékét érezni az önkorrekción keresztül, azáltal, hogy az egész világ irányában szeretővé, és adakozóvá válik. Pontosan a korrigált állapoton keresztül képes a közös lélek női fele egyenlővé válni, és azt érezni, sőt mi több akár többé is válni, mint bárki más, mivel a közös lélek női része által jelképezett vágy az oka a Teremtő felfedezésének.

Kérdés:

Amennyiben a Lo Lishma (nem az Ő nevében) állapota nem segít valakit át a Lishma (az Ő nevében) állapotába, akkor a csoportnak kell hatnia rá segítségképen. Hogyan képes a nő hasonló reakciót kiváltani?

Válaszom:

A vágyán keresztül, mivel a Fény megszerzésében a férfi csoportra kell támaszkodnia.

Kérdés:

Szeretnék kinyitni egy könyvet, olvasni és élvezni azt. De amióta elkezdtem a kabbalát tanulni, nem élvezem már az olvasást. Mit tegyek?

Válaszom:

Tanuljon meg élvezetet kapni a Felső Világokból!

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,122 seconds.