Dr. Michael Laitman

A három vallás spirituális gyökere

 Kérdés:

Nem értem miért van szakadás a három alapvallás között. Amennyiben egy Isten van, miért léteznek ezek a különbségek?

Válaszom:

A vallások azért születtek, hogy a Teremtő rejtettségének ideje alatt is tovább fejlődhessünk. Amikor majd ismét felfedezzük a Teremtőt, akkor a vallások fokozatosan nemzeti tradíciókká, kultúrákká válnak.

A spiritualitásban három vonal segítségével haladunk előre. Ezek a vonalak világunkban a Teremtő rejtettsége folyamán a három alapvallásban nyilvánultak meg: az Iszlám képviselte a jobb oldalt, a Kereszténység a bal oldalt, és a Judaizmus a középső vonalat.

Ez azzal is összefügg, ahogy a naptárak vannak felállítva: az Iszlám naptár a holdhónaphoz igazodik, a Keresztény naptár a Naphoz, és a zsidó naptár luni-solar, vagyis a kettő között helyezkedik el. Honnan tudták az emberek, milyen naptárt állítsanak fel? Onnan, hogy jelenlegi világunkban mindennek meg van a spirituális eredete, és az emberek tettei ezeknek a spirituális gyökereknek felelnek meg világunkban. (Azonban egy kabbalista mindezt tudatosan teszi, míg mások mindezt véletlenszerűen, önkéntelenül).

A többi tanításról szólva, azok nem számítanak vallásnak, hanem hiteknek, vagy hiedelmeknek. Körülbelül 38oo létezik belőlük manapság.

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.