Dr. Michael Laitman

A Teremtő rávesz majd minket arra, hogy egyesüljünk

 Kérdés:

Undorodom a spiritualitástól. Úgy érzem, hogy életemet magányosan akarom leélni, nem egy csoporton belül. Az a benyomásom, hogy a spiritualitás célja az, hogy életünket mindenfajta élvezet nélkül éljük le. Úgy értem, milyen élvezetet képes a spirituális élet nyújtani? Nem érzem késznek magam arra, hogy normális életemet a spiritualitás kedvéért feladjam. Hogyan imádkozzak egy másik vágyért, amikor igazából ez egyáltalán nem az én vágyam?

Válaszom:

A Teremtő (Kabbala) semmit nem akar ránk erőszakolni. Helyette azáltal tol minket előre, hogy jelenlegi életünkön belül szenvedést hoz ránk, és ezzel juttat tovább. Azonban lehetséges az előrejutásunkat felgyorsítani, és könnyebbé tenni a kabbala segítségével.

Akárhogy is, mindenki eléri majd a célt amiért teremtve lett: hasonlóvá váljon a Teremtővel azáltal, hogy egy összefüggő vággyá egyesülünk. Ez vagy a szenvedés útján történik, vagy a Fény útján, mely visszatérít minket az egyetlen forráshoz, a Teremtővel (a szeretet és adakozás tulajdonsága) való azonosuláshoz.

Most a világban mindenki felfedi a közös szenvedést, amelynek egyetlen oka van – az emberek közötti egyetlen vágyban való összekapcsolódás hiánya. De a Teremtő rávesz majd minket arra hogy egyesüljünk!

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,651 seconds.