Dr. Michael Laitman

Vágyaink a társadalomból jönnek

 Kérdés:

Hallottam amint egy gyermekeknek adott lecke alkalmával azt mondta, hogy irigyelnünk kell azokat, akik hozzájárulnak a csoport munkájához, és szeretnek másokat. Hazudnom kell talán magamnak, hogy irigylem őket a hozzájárulásukért, annak ellenére, hogy igazából azokat irigylem, akiknek például új autójuk van? Legyen szíves adjon tanácsot, hogy mit tegyek a kabbala tanítása alapján.

Válaszom:

Folytassa a tanulást, a csoport és a leckék majd segítenek abban, hogy melyik értékeket tartsuk fontosnak. Ez jobb annál, mint amikor csak felhalmozunk dolgokat, és utána csak kiábrándultságot érzünk. A Felső Világ, melyet majd lassanként megismerünk, sokkal kielégítőbbnek tűnik majd, mint egy új autó. Az autó azért fontos most magának, mivel a társadalom annak állítja azt be. De ha a társadalom melyben él, más értékeket tart majd fontosabbnak, akkor az ön fontossági sorrendje is megváltozik majd.

Kérdés:

Néha dühös leszek a Teremtőre, de igazából magamra leszek mérges, és azt kérdezem: “Miért ilyen hosszadalmas ez a korrekció?”. És aztán azt válaszolom magamnak: “Mivel nem teszek elég erőfeszítést!”.

Válaszom:

Hiányzik önnek a helyes környezet nyomása.

Kérdés:

Mostanában egy belső párbeszéd zajlik bennem: egy oldalról van egy érdekes állásom, mely ad annyi szabadidőt, hogy tovább fejleszthessem szakmai tudásomat, és ezzel biztos hosszútávú munkahelyet teremtsek magamnak. Más részről nincs elég energiám a reggeli leckék után, így azt tervezem, hogy lecsökkentem azok nézését, de ugyanakkor ez bánt engem. Mi a helyes hozzáállás ilyen helyzetben?

Válaszom:

Be kell, hogy fejezze szakmai tanulását, hogy képes legyen magát és családját támogatni, míg a kabbala tanulását “alacsony lángon” folytatja. Azonban közben minden szempontból áldozza magát a kabbala tanulására. Amennyiben megtartja a helyes egyensúlyt időben és energiában, mindkettőben sikeres lesz.

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,131 seconds.