Dr. Michael Laitman

Nincsenek képek a spirituális világban

 Kérdés:

Hogyan magyarázzák a kabbala követői a kabbalisztikus amulettek eredetét és használatát, melyek démonok és angyalok neveit tartalmazzák, mint Lilithét a kisbabák óvására, Ashmodait a harcos védelmére, és Velzevuv nevét más célokra, és így tovább. Mindezeket a zsidó tradíciókról szóló egyik referencia könyvben találtam. Mindig is azt hittem, hogy káros akármilyen kapcsolatba kerülni ezekkel a teremtményekkel a nevük alapján, például ezeket a neveket védtelen gyermekek közelébe helyezni. A név az valaminek a lényege, és amikor egy démon látja a saját nevét, akkor állítólag nem bánthatja azt a személyt akit a név véd. De mennyire helyes ez az állítás, és min alapul? Azt hiszem, hogy pont az ellenkezője igaz, és ha valaki használja ezeket a neveket, akkor károsodik általuk.

Válaszom:

Úgy érzem, teljesen ki kell, hogy szellőztesse a fejét! A spirituális világban csak erők léteznek. Ezek az erők lehetnek jók – altruisztikusak (az adakozás és szeretet ereje), vagy gonoszak – önzőek. Azonban nincsenek képek, vagy testek! És igazából a mi világunkban sincsenek.

Általában nincs különbség a mi világunk és a spirituális világ között. Minden a személyen múlik, és azon, milyen erőket érzékel. Talizmánok, szerencsehozó amulettek és akármilyen nevek használata semmilyen erővel sem rendelkezik a személy bennük való pszichológiai hitén kívül. Mindezt ignoráns emberek találták ki, akik az erők neveit a kabbalából merítették. A vallások is így keletkeztek.

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,130 seconds.