Dr. Michael Laitman

Minden ember békéje mindenki máson múlik

A társadalom egysége a forrása a társadalom jólétének.

Baal Haszulam, “A Szabadság”:

A társadalom egysége a forrása a társadalom boldogságának és jólétének, míg az emberek közötti elszigeteltség minden gonosz forrása. Minden siker és jólét csakis az emberek közelségén és a globális közösség egységén múlik.

Az egész világot, mint egy nagy társadalmat kell kezelnünk.

Baal Haszulam, “Béke a Világban”: 

A mi generációnkban, amikor minden személy a világtól függ szükségleteinek kielégítése érdekében, minden egyén az egész világtól függ, mint egy kis kerék a gépezetben.

Ebből kifolyólag nem beszélhetünk tovább egy ország vagy egy nemzet jólétéről, illetve biztonságáról, hanem csakis az egész világról, mivel minden egyes ember előnye vagy károsodása a világ összes emberének előnyétől és károsodásától függ, és az által mérhető.

Ez azért van, mert a mi időnkben minden egyes ember jóléte a világ összes emberének jólététől függ és az által mérendő. Ez azért történik, mivel elérkeztünk egy olyan állapothoz, amikor az egész világ egyetlen társadalomnak számít. Ma minden egyes személy az egész világ által van ellátva, és így minden egyes ember felelőssége, hogy az egész világ jólétével törődjön.

Minden egyes ember békéje mindenki máson múlik

Baal Haszulam, “Béke a Világban”:

Jó és gonosz az által van mérlegelve, hogy egy személy tettei milyen előnnyel járnak a népesség számára. Ez megmutatja azt a helyet ahol a korrekciót kell végezzük, és ezért minden egyes személynek meg kell értenie, hogy a saját személyes java és a társadalom java megegyezik. Ily módon lesz képes az egész világ elérni a teljes korrekciót.

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.