Dr. Michael Laitman

Az igazságot csak belülről lehet felfedezni

Kérdés:

Szeretném az Igazságot nagy I-vel megtalálni, de minden amit nézek és látok hazugságnak tűnik. Hogyan tudom magamnak és másoknak bebizonyítani, hogy a kabbala valóban igaz? Nem elég csak azt mondani, hogy minden gonosz, és csak a Tóra igaz.

Válaszom:

Fejlődés és növekedés mindig a hiba és javítás érzésekkel történik, mint egy követő rendszer, mely valami célra irányul. A bizonytalanság érzése, annak érzése, hogy a dolgok nem igazak vagy hazugságok, az mind szükséges, és örülnünk kell, ha érezzük őket.

Csak az állatok nem csinálnak hibákat, mivel őket a természet vezeti, míg az embernek saját maga által kell kifejlődnie. Sőt, mi több, nem szabad elnyomnunk ezeket a tulajdonságokat másokban, ellenkezőleg, bátorítanunk kell őket még akkor is, ha ezek az emberek elhagynak minket. Hagyjuk, hogy keressék és megtalálják saját útjukat. Ellenkező esetben nem válnak emberivé és “állatok” maradnak, ahogy írva van: “Mind olyanok, mint az állatok”, mindannyian, kivéve azok, akik a növekedés és korrekció Fényét magukra vonják.

Kérdés:

Nagyon sok csoport és iskola tanítja, tanulja a kabbalát. Véleménye szerint minden csoport, mely az eredeti forrásokból tanul, alkalmas a kabbala tanulására?

Válaszom:

Csak önmagunk tudjuk megmondani, melyik csoport és mód a legmegfelelőbb számunkra. Néhány embernek még mindig meg kell tapasztalnia a különböző misztikus tanításokat, vallásokat, és a kabbalát mint tudást adó ágazatot (ahogy Baal Haszulam azt leírja a Jeruzsálemi kabbalistákról szóló írásában) Miután ezt mind kipróbáltuk (akár következő életciklusunkban is), vissza fogunk térni az eredeti kabbalisztikus tanításhoz, mely a Fény megszerzése önzőségünk kijavítása érdekében. Pontosan ez az egyetlen oka a kabbala létezésének világunkban, az egyetlen oka, hogy a Tórát megkaptuk. A Teremtő mondta: “Megteremtettem az önzőséget, és megteremtettem a Tórát annak korrigálására”, vagy más szóval: annak céljából, hogy az emberek megszerezhessék a”Szeretet a felebarát iránt” tulajdonságát, a teljes Tóra és az egész világ alapvető törvényét.

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,629 seconds.