Dr. Michael Laitman

A válság eltörli majd a nemek közti háborút

 Kérdés:

Továbbra is létezik egy megoldatlan kérdés a nemek közti viselkedéssel kapcsolatban, hiszen a köztük levő konfliktus az összes többi emberi konfliktus alapjául is szolgál. Amennyiben ez a konfliktus nincs megoldva, nem lesz megoldás más konfliktusokban sem.

A modern világban a nők arra törekszenek, hogy egyenlőséget érjenek el a férfiakkal – nem ugyanazon munkák végeztével, hanem hogy hasonló elfogadtatásban részesüljenek, amíg a férfiak gyerekes globális jétákaikat játszák, és a nők elvégzik az otthoni feladatokat, és nagyon jól tudjuk, hogy anélkül semmi sem működne a világban.

Mi a kívánatos működési forma ezzel kapcsolatban a jövő társadalmában? És mit gondol Mrs. Laitman Mr. Laitman tevékenységével kapcsolatban ilyen vonatkozásban? Mindenki láthatja Mrs. Obamát, Mrs. Clinton, de senki sem látja Mrs. Laitmant!

Válaszom:

A nemek közti háború fel lett találva. A válság eltörli majd azt, és mindenkit visszavisz a saját megfelelő szerepébe. És amikor visszatérünk természetes feladatainkhoz, szerepünkhöz, ismét kényelmesen érezzük majd magunkat életünkben.

Amikor a Rabassal tanultam, Mrs. Laitman fizikai és emocionális erejének nagy részét arra áldozta, hogy Tanárom családját gondozza, és mindig is segített engem utamon. És mind a mai napig folytatja segítő szerepét!

Azonban “Kol Kvoda Bat Melech Pnima” (a nő szerepe szerénységében rejlik) – nem akar a reflektor fénybe kerülni, vagy híressé válni. Nincs arra vágya, hogy publikus szerepet vállaljon. Vannak gyermekei és unokái, és ő teljesen elégedett mindezzel!

Kérdés:

Az egyik férfiakról és nőkről szóló előadásában azt mondta: “Amennyiben egy jó, boldog és sikeres családot akarunk jó gyerekekkel együtt, korrigáljuk belső valóságunkat, ami utána a külső dolgokra is kiterjed.” Szóval amíg nem vagyunk teljesen korrigálva, miért házasodjunk, és alapítsunk családot, ha mindannyian szenvedések által fogunk élni?

Válaszom:

Akkor legalább lesz mit korrigálnia! A tradíció alapján a tányér és a pohár eltörése az eljegyzés és esküvő alatt azt jelenti, hogy utunkat törötten és korrigálatlanul kezdjük, és a házasság (Zivug) alapján kell magunkat korrigálnunk. Azaz a férj és feleség egybe kel azért, hogy a Teremtő megjelenjen közöttük (Ish Ve Isha Shechina Beynechem).

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,117 seconds.