Dr. Michael Laitman

Hogyan oldjuk meg a globális válságot?

A globalizáció a köztünk lévő új szintű kapcsolatok felfedezése.

Mindennek kedvezőnek kellene lennie, de azt látjuk, hogy csak újabb és újabb problémákat okoz. Miért történik mindez? Ez azért történik, mivel a globális integrált rendszert ellenkező irányban használjuk: annak érdekében, hogy úgy emelkedjünk fel, hogy másokat letaszítunk, ahelyett, hogy megtanulnánk, hogyan dolgozzunk együtt. Mindig csak legyőzni, lealacsonyítani akarunk, hogy másoknál jobbak legyünk.

Mindez azért történik, mert fejlődésünk során elérkeztünk a teljes összekapcsolódás pontjára, mégis kapcsolatunk ellenkezik a Természettel, mely teljesen egyesült. Ennek az az oka, hogy a köztünk levő kapcsolatok teljesen önzőek: minden ember képes mindenki mást tönkretenni. Azonban a rendszer törvénye előírja, hogy minden egységének együtt kell működnie, egy összehangolt formában, annak az alapelvnek alapján, hogy :”úgy tekintsünk másokra, mint saját magunkra”.

Amikor az alapján az őszinte működőelv alapján próbálunk kapcsolatokat teremteni, hogy “ami az enyém az az enyém, és ami a tiéd az a tiéd”, az emberiség rendszere egyre inkább szétesik, és még nagyobb válságba keveredünk majd. Ez azért történik, mert a mai globálisan összekapcsolódott állapotban egy önzően őszinte személy, bank, kormány vagy szabályzó egyszerűen nem működik tovább.

Akkor mit tehetünk? Figyelembe kell vegyük az integrált, zárt rendszer törvényeit, mely rendszer olyan, mint egy élő test, és fokozatosan ennek megfelelően kell korrigálnunk magunkat. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy:

1. Úgy elrendezni az elosztást, hogy minden ember pontosan annyiban részesül, amennyire szüksége van,

2. Egy olyan univerzális oktatási rendszert kell létrehoznunk, mely megtanítja az emberiségnek, hogyan létezzünk egy integrált, zárt rendszerben.

Már a legelső mozdulat, amelyet ebben az irányban teszünk megszüntetné a Természettel való szembenállásunkat, és harmóniába hozna minket Vele. És akkor a válságok, és szenvedés megszűnik majd. Érdekes módon a jelenlegi válság szabaddá tesz elég embert ahhoz, hogy mindez megoldható legyen. A jelenlegi világról szerzett tudás, mely megmagyarázza, milyen körülmények között élünk, széleskörű megértésre találtatna. A jelenlegi válság erre készít fel bennünket. Ma meg kell, hogy tanuljuk, hogyan kell egy zárt, egymásba kapcsolódott rendszerben élnünk, ahol mindenki egy hajóban evez, ahol minden ember megmentése mindenki máson múlik. Meg kell tanuljuk, és gyermekeinket is meg kell tanítsuk, hogy hogyan működik ez az új világ.

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,619 seconds.