Dr. Michael Laitman

A barátunk az, akinek ugyanazok a tulajdonságai, tettei és céljai, mint a miénk

 Kérdés:

Hogyan viszonyuljak ahhoz a baráthoz, aki elhagyta a csoportot és a kabbala tanulását?

Válaszom:

Héberül a barát,  – haver –  a hibur (kapcsolat) szóból származik. A kapcsolatot csakis a formák, tulajdonságok, tettek és célok megegyezése alapján vagyunk képesek létrehozni. Ez a személy egy időben barátnak számított, de ahogy elhagyott minket, megszűnt velünk hasonló lenni, és különbözővé vált. Ennek következtében többé nem számít barátnak, mivel megszűnt a kapcsolat. És így kilépett a memóriámból!

Még akkor is, ha szoros kapcsolatban álltunk, akkor is ez történik. Nincsen idő a spiritualitásban. Mindent az egyén állapota határoz meg, más szóval a két tárgy közötti spirituális távolság, a hasonlóság fokozata.

Kérdés:

Az utóbbi időben több barátunk is elhagyta a tanulást. Hogyan viselkedjünk ilyen emberek közelében? Szeretnék továbbra is kapcsolatban maradni velük, de képesek-e ezt ők is ugyanígy megtenni? Vannak olyan események, amiken ők is részt vehetnek?

Válaszom:

Úgy kell a dolgokat elrendezni, hogy azok, akik elmaradtak, képesek legyenek kapcsolatot tartani és visszatérni, ha akarnak. Csak azok számítanak kivételnek, akik kárt okoznak.

Néha a személy gyengévé válik és abbahagyja a csoportban való közös részvételt, de később újra feléledve, új vágyat érez, hogy élete célját megvalósítsa. És akkor visszatér a csoportba. Egyre szélesedik alapbázisunk és így semmiképpen nem szabhatunk merev követelményeket senkinek. Azok az emberek akik “ingadoznak” részt vehetnek bármiben, kivéve a döntések meghozatalát. További részletekért legyen szíves kapcsolatba lépni az angol nyelvű terjesztés megfelelő felelőseivel.

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,707 seconds.