Dr. Michael Laitman

Éljük az életet mint eddig, és tanuljuk a kabbalát

 Kérdés:

Az interneten keresztül tanulok, és nem vagyok vallásos, és nem világos mit kell tennem a parancsolatokkal (például kóserség, Tefillin, Cicit, Kipa, imák, és így tovább) kapcsolatban. Még a vallásokkal kapcsolatos lecke után sem látom ezt világosan: elég-e az egyéni korrekció útja, vagy el kell kezdjem a parancsolatokat követni mindemellett?

Válaszom:

A kabbala arra bátorít mindenkit, hogy maradjon meg olyannak, amilyen előtte volt. Csakis a Felső Fény képes a személyt korrigálni, megváltoztatni, ezért nem kell semmi mást tennünk, mint tanulnunk (amely a csoportot, maaser fizetését, könyveket, a kabbala terjesztését, és a férfiak esetében amennyire lehetséges házasságban való élést jelenti). Minden belső korrekciót a Felső Fény (Or Makif) fog elvégezni.

Kérdés:

Csak a parancsolatokat kell betartsuk, vagy csak tanuljunk? És hogyan jutunk el ahhoz a ponthoz, hogy teljesen lenullázzuk önzőségünket és megszerezzük a szeretetet?

Válaszom:

Mint ahogy ezelőtt, csak tanulja a kabbalát. A Fény irányítani fogja azzal kapcsolatban, hogyan kell megváltoznia.

Kérdés:

Szükséges-e, hogy egy házas asszony, aki kabbalát tanul betartsa a fizikai parancsolatokat is? Amennyiben igen, mely parancsolatokat tartsuk be? És mi a spirituális eredete a család rituális tisztaságának?

Válaszom:

A fizikális parancsolatok célja, az, hogy megőrizze létezésünk határait, de nincs köze a lelkünk korrekciójához. Mi a Bnej Baruh központban megtartjuk a szokásokat tradicionális okokból. A kabbala nem kötelez senkit arra, hogy bármilyen fizikai tettet tegyen.

Kérdés:

Nem igaz, hogy a parancsolatok melyeket kaptunk, arra vonatkozó tanácsokat adnak, hogyan építsünk a spirituális gyökérhez megfelelő befogadó edényt? És így amikor megfelelő tapasztalatot szerzünk, hogy hogyan építsük fel a megfelelő szándékot, akkor közelebb kerülünk ahhoz, hogy a Fény befogadására alkalmas edényt építsünk?

Válaszom:

Természetesen igaza van. A 613 parancsolat a lélek 613 vágyának korrekciójára szolgál a 613 Fényen keresztül, melyek ráragyognak és korrigálják azt a kabbala tanulása alatt.

Kérdés:

Amennyiben valaki olyan környezetben él, ahol a parancsolatok és vallási törvények külsőséges betartása az elfogadott, akkor nem vagyunk arra kötelezve, hogy betartsuk a szociális normákat? Megmaradhatunk belsőleg “vallástalannak” vagy állandóan meg kell kérdőjelezzük a szándékaink valósságát és a vágyunkat a Teremtő megismerésével kapcsolatban? Lehet, hogy legbelül a Világcsoporthoz kapcsolódunk az internetes oktató programon keresztül, egy csoport részeként, de közben a külsőségekben az ortodox vallás álruhájában járunk?

Válaszom:

Természetesen, és ez az amit a Tóra elvár tőlünk: hogy a külsőséges rituálék követéséhez adjuk hozzá azok belső, valódi értelmét. Más szóval: adjuk hozzá a valódi Tórát az egyszerű Tórához. A kabbalát más szóval a valódi Tórának (Torah Emet) is nevezik, avagy a Belső Tórának (Pnimiut Torah).

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,147 seconds.