Dr. Michael Laitman

Koncentráljunk a szándékra a vágyak helyett

 Kérdés:

Mivel az önzőségnek a fejlődés minden fázisán keresztül kell mennie, meg tudjuk mondani, hogy a személy a fejlődés éppen melyik fázisán megy keresztül azáltal, hogy megvizsgáljuk mikre vágyik éppen életében? Például, ha valaki a tudásra szomjazik, akkor az azt jelenti, hogy már áthaladt a többi előző fázison? És erőszakolnunk kell magunkat, hogy tovább fejlődjünk azáltal, hogy módokat találunk vágyaink kiváltására?

Válaszom:

Nem kell a vágyainkkal foglalkoznunk. A behatásunk nélkül jönnek elő bennünk, a lélek fejlődésének törvényei alapján. Inkább a szándékunk megjavításával kell foglalkoznunk: hogyan viszonyuljunk a bennünk kialakuló vágyakhoz, hogy a saját hasznunkra, vagy mások hasznára (a csoporthoz való kapcsolódáson, és a megfelelő források tanulásán keresztül) akarjuk őket alkalmazni.

Az, hogy mely vágyak jönnek elő, és változnak bennünk, az nem tőlünk függ. Rengeteg különböző behatáson múlnak – a bennünk levő belső és a külső hatásokon, mely külső hatásokat az összes lélek általános állapota és a rendszer határozza meg.

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,655 seconds.