Dr. Michael Laitman

A kabbala azoknak szól, akik életük értelmét keresik

 Kérdés:

A spiritualitás iránti keresésem során nagyon sok különböző módszert találtam, közöttük a kabbala különböző ágazatait is, de még mindig nem találtam meg a lelkem gyógyszerét. Létezik az egyáltalán?

Válaszom:

Csakis saját maga képes az útját megtalálni, minden külső befolyásolás, illetve “segítség” nélkül és anélkül, hogy azt nézné, hogy mások mit csinálnak. És ez így igaz minden egyes személyre.

A kabbala csak azok számára van, akik életük értelméről kérdeznek. Így csakis azok, akik ezt a kérdést teszik fel, és annak szívébe merülnek, fogják az eredeti kabbalát megtalálni és érezni, hogy az nekik szól. A többiek elégedettek lesznek ál-módszerekkel, pszichológiával, vallással vagy miszticizmussal, melyek bármelyike lehet, hogy a “kabbala” név alatt jelenik meg.

Kérdés:

Tegyük fel, hogy egy hindu bölcs az önzőségét nullára csökkenti. Akkor nem lehet, hogy érzékeli a spirituális világot? Elérheti a “szűrőt”? Vagy lehet, hogy valaki az evolúció illúzióját éli át az elejétől kezdve megint?

Válaszom:

A “szűrő” csakis az e világ felett álló vágyak felett jelentkezhet, de az összes vallás és másfajta módszer az önzőséget a mi világunkba süllyeszti. Akkor hogyan lenne lehetséges, hogy a szűrő az elnyomott önzőség maradványai felett jelenjen meg?

Kérdés:

Beszél-e a kabbala a non-dualizmusról? Ami azt jelenti, hogy nincsen személy, önzőség, világ, stb. Csakis a tudat. Az egyetlen dolog, ami megakadályoz bennünket ennek a tudatnak az érzékelésében az az “énünk”,  ami magára veszi a dicséretet mindenért ami a világban történik, amikor a valóságban az “énnek” semmi szabad választása nincsen. A választások és események csak random módra történnek.

Válaszom:

A kabbalában minden kutatva van és kísérletekkel alátámasztva. Mindenre az egyetlen bizonyítékunk a saját érzékelésünk, ellentétben valamiféle kitaláltsággal. A kabbala nem tagad vagy állít akármit is, ez a tudomány az érzékelés gyakorlati kiterjesztése.

Kevesebbet kellene filozofálnia és inkább arra koncentrálnia, amit igazából személyesen érzékel. Bármit is csak tényeken keresztül vagyunk képesek igazolni, anélkül, hogy teóriákba bocsátkoznánk. Dolgozzunk a következő alaptétel alapján: “A velem kapcsolatos tetteiden keresztül foglak felismerni.”

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,126 seconds.