Dr. Michael Laitman

A kabbalában a gyönyör, a vágy, mind a Fényhez viszonyítva van meghatározva

 Kérdés:

Mi annak a kifejezésnek a jelentése, hogy: “Sok fajta gondolat van a személy szívében, de a Teremtő majd megment minket mindegyiktől”?

Válaszom:

Csakis a Felső Fény képes az összes vágyunkat és gondolatunkat kitölteni azáltal, hogy a megfelelő tulajdonságokat és formákat adja nekik.

Kérdés:

Lehetséges, hogy a szívben levő pont a személy által átélt előző életciklusoktól függ? Egyszerűen nem értem, hogy miért van az, hogy ez a pont még mindig alszik ilyen sok emberben.

Válaszom:

A szívben levő pont akkor ébred fel, amikor a személy kiábrándulttá válik attól, hogy földi vágyait folyamatosan kielégítse. Ez a célja annak, hogy a különböző életek történelmén megy keresztül évszázadokon keresztül!

Kérdés:

Immár legalább két éve tanulom a kabbalát. Két dolog van ami még mindig zavarba ejt, ami azért lehetséges, mert a “gyönyör” és “vágy” szavakat evilági jelentéseikkel vonom össze. Nagyon megköszönném, ha elmagyarázná ennek a két szónak a jelentését, vagy elvezetne engem a megfelelő információhoz velük kapcsolatban.

Válaszom:

A gyönyör a beteljesedett vágy érzete, – bármilyen vágyé. A vágy az a szándék, hogy feltöltsük magunkat valamivel, amit szeretnénk, vagyis gyönyörrel. Azonban a kabbalában a vágy a Fény iránti vágy, és a gyönyör a Fénytől kapott gyönyör.

Kérdés:

Lehetséges a leckéinek alapvető tartalmát jelbeszéddel átadni?

Válaszom:

Igen, amennyiben valaki, például süketek megértik azt.

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

68 queries in 1,694 seconds.