Dr. Michael Laitman

Egyiptom és a kígyó a mi önzőségünk

 Kérdés:

Mi a Shekina?

Válaszom:

A Teremtő felfedezésére irányuló vágy, és amennyiben ez a vágy teljes, a Teremtő felfedi magát benne. A Teremtőt más néven Shochennek hívjuk, azaz “az aki kitölti a vágyat”.

Kérdés:

Mi a gonosz felismerése?

Válaszom:

Az amikor felismerjük saját önzőségünket.

Kérdés:

A szenvedés ugyanaz, mint amikor lemaradunk a resimo realizálásában?

Válaszom:

Igen!

Kérdés:

Elképzelhetjük az emberiség fejlődésének útvonalát, mint egy előre elkészített kikövezett utat az “Ádám” nevű ponttól a “Teremtő” nevű pontig?

Válaszom:

Ez pontosan így van!

Kérdés:

Hogyan értsük ezt a verset: “Rabbi Simon azt mondta: Öljük meg az egyiptomiak legjobbjait és verjük szét a legjobb kígyó fejét!”

Válaszom:

Egyiptom és a kígyó a mi önzőségünk.

Kérdés:

Mi a kabbalisztikus jelentése a következő idézetnek: “Nem főzhetjük meg a fiatal kecskét anyja tejében”?

Válaszom:

Ne keverjük össze a fejlődő önzőséget (a fiatal kecske) az adakozással (az anya, Bina tulajdonsága, tej). Amennyiben ezt tesszük nem elég, hogy nem leszünk képesek önzőségünket korrigálni, hanem önzőségünket még erősebbé tesszük az adakozás (Bina) tulajdonsága által: megkapjuk az “adakozást a megszerzés érdekében”, ahelyett, hogy az “adakozás érdekében akarnánk szerezni”.

Kérdés:

Mondhatjuk azt, hogy a kövületi, növényi és állati szintek angyalok? Olyanok, mint angyalok (bennünket befolyásoló spirituális erők), mivel nincsen szabad akaratuk?

Válaszom:

Ez így igaz!

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,118 seconds.