Dr. Michael Laitman

Mindannyian zombik vagyunk a Felső Világba való belépés előtt

 Kérdés:

Mit kell tennünk, miután keresztül mentünk a gonosz felismerésének szakaszán?

Válaszom:

Amennyiben felismertük a gonoszt saját magunkban, akkor annyira gyűlölni fogjuk majd azt, hogy minden energiánkat arra szánjuk, hogy attól megszabaduljunk. Ez az, amit tennünk kell. Azonban ha még mindig nem értük el azt az érzést, hogy önzőségünk a gonosz, amennyiben még mindig képesek vagyunk azzal együtt élni, akkor fog majd hozzám jönni, hogy mi a teendő…

Kérdés:

Mit tegyek, ha a spiritualitás iránti nagy vágyam mellett még továbbra is félek attól, hogy elvesztem azt a kevés jó dolgot, ami ebben az életben még a rendelkezésemre áll?

Válaszom:

Amennyiben úgy érzi, hogy még mindig van valami jó a jelenlegi helyzetében, akkor még mindig nem érte el a gonosz felismerésének a szintjét.

Kérdés:

Értem, hogy mindannyiunknak egyesülnünk kell a Teremtő iránti közös szándékunk által. De hogyan akadályozzuk meg, hogy ne váljunk zombikká?

Válaszom:

A kabbalisták anyagait és tanácsait kell hogy tanulmányozza. Kövesse őket, ébressze fel a Felső Fény hatását magára – és az majd megváltoztatja magát amilyen módon az szükséges.

A Fény a saját felbukkanása és elrejtőzése alapján működik. Így fejleszti az egyént, szabaddá téve azt. És mindennek eredményeképpen Emberré változtatja – a teljes teremtett vágyból és annak beteljesítéséből állva. A Fényt a Hohma Fényének – a Bölcsesség Fényének hívjuk.

A zombik mindazok az emberek, akik nem rendelkeznek szabad akarattal – aki a mai világban a Felső Világba való belépés előtt léteznek. Ez mind azért van így, mert csak egy, önző természetű vágyuk van a megszerzésre. Ennél többet erről a témáról Baal Haszulam “A Szabadság” című cikkében olvashatunk.

Kérdés:

Lehetséges, hogy egy személyt felülről korlátoznak, és ez által akadályozva van a kabbala tudományának tanulásában, mivel még nem jött el az ideje a teljes korrekcióhoz való eléréséhez, függetlenül attól, hogy mennyi vágya és erőfeszítése van a tanulásra?

Válaszom:

Semmiféle korlátozás nem létezik felülről senki számára! Hibásan látja az akadályokat, melyek vágyának felébresztésére szolgálnak és korlátozás képében jelentkeznek. Teljes és részleges elrejtőzés, és a Teremtő flörtölős játéka az emberrel mind arra szolgál, hogy kifejlessze a cél irányában való igyekezetünket.

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,132 seconds.