Dr. Michael Laitman

Miért halunk meg?

 Kérdés:

Miért kell a korrekciónak sok életcikluson keresztül történnie ahelyett, hogy egy hosszabb élet alatt történne ugyanaz? Van spirituális szükségszerűsége a fizikai halálnak? Elkerülnék az emberek a korrekciót, ha hosszabb életet élnének, és ezzel az önzőség győzelmet aratna?

Válaszom:

A test azért újul meg, mivel belső tulajdonságai is megújulnak. Ezek a tulajdonságok nem képesek megváltozni amennyiben ugyanabban a testben maradunk, mivel az adott test az egy adott tulajdonság készlet korrekciójára alkalmas csak.

Kérdés:

Egy halott lelke mindenképpen visszatér ebbe a világba, függetlenül attól hogy a személy tanult-e kabbalát?

Válaszom:

Amennyiben a személy nem tanult kabbalát, akkor biztosan visszatér ebbe a világba, azért, hogy lelkét a kabbala tanulása révén korrigálja. Csak a lélek teljes korrekciója után nem térünk vissza ebbe a világba, amely világ a világok legrosszabbja. Ennél többet erről a témáról a “Bevezető a Bölcs szájából című könyvhöz” írásban olvashatunk.

Kérdés:

Amikor a fizikai halál bekövetkezik, a Fény eltávozik a megszerzés iránti vágyból, és amennyiben a személy nem fejlesztette a ki lelkét, akkor nincs lelke, amivel a spirituális életben élhetne. Ennek következtében a megszerzés iránti vágy egy újabb fizikai testbe költözik – és ezt hívjuk reinkarnációnak. De mik a szellemek? Olyan teremtmények, akiknek nincsen fizikai testük, de ennek ellenére meg lehet őket fotografikus filmen örökíteni?

Válaszom:

Mindezek csak fizikális (optikai) események, melyek csak úgy tűnnek, mintha léteznének!

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,641 seconds.