Dr. Michael Laitman

Mindenkinek tudnia kell a kabbaláról

 Kérdés:

Azoknak terjesztjük a kabbalát, akikben már felébredt a szívben található pont. De mit tanítsunk a világ többi részének?

Válaszom:

Mindenkinek tudnia kell a kabbaláról. Azonban mindenki szabadon dönthet afelől, hogy milyen mértékben van szüksége rá: o-tól 1oo%-ig. Minden mozgásban van és az élet értelmével kapcsolatos kérdés mindenkiben kezd feléledni. Ez az a kérdés, melyet a kabbala képes megválaszolni.

Kérdés:

A kabbalában használatos nyelvezet nagyon zavaró. Miért nem egyszerűsítjük le azt? Amennyiben a céljuk a minél szélesebb körű terjesztés, akkor véleményem szerint a előadás stílusát módosítani és egyszerűsíteni kell.

Válaszom:

Igaza van, és remélem képesek leszünk minderre. Baal Hasulam írja, hogy új könyveket kell majd írjunk, ahol a kabbalát egyszerűbb és könnyebben felfogható hangnemben tudjuk tálalni. Önnek is meg kellene próbálkoznia ezzel!

Kérdés:

Tudna egy szótárat adni, ahol elmagyaráz olyan kabbalisztikus kifejezéseket, mint: Klipot, Kli, vessel, Lishma, Parsa, Machson, Ohr, Zechida, Gadlut, Beria, Adam HaRishon, Tzimtzum, Ohr Makif, és így tovább… Azoknak, akik nem otthonosak az arámi vagy héber nyelvben, ezek nehézséget jelentenek.

Válaszom:

Már létezik számos hasonló szótár, mely magában foglalja ezen kifejezések fordítását, magyarázatát, azok kommentárját, és így tovább. Úgy gondolom, hogy a terminológia ismerete, és folyamatos ismételt tanulása a siker egyik forrása, amikor a rendszer és a világok szerkezetének megértése kerül szóba. Ez egy biztos módszere annak, hogy ráhangoljuk magunkat a spirituális erők megérzésére.

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,638 seconds.