Dr. Michael Laitman

A társadalom megvetése segít minket az utunkon

 Kérdés:

Báál Haszulam azt írja a Shamati könyv 27. cikkében, melynek címe: “Mit jelent az, hogy az Úr magasan van, és az alacsonyan levők megértik majd ezt”?. Azt, hogy amennyiben a személy lenullázza “énjét”, meglátja a Teremtőt! Mi a jelentése a szerénységnek és szégyennek, amiről ebben a cikkben szó van? Miért alázza és alacsonyítja le őt a világ?

Válaszom:

Az a személy, aki korrigálja magát, folyamatosan újabb és újabb adag önzőséget kap, hogy azok korrigálásával egyre magasabbra emelkedhessen. Ez a módja annak, hogy a 125 szinten keresztül elérjük a teljes korrekciót.

Azért, hogy segítsen a személynek önzősége korrigálásában, a Teremtő a társadalom megvetését küldi neki. Egyébként a személy a társadalom ünnepelt tagja lenne, és ezáltal “eladná saját magát” ennek érdekében. Elkezdené élvezni a tiszteletet és ünnepeltséget, ami az “igaz embernek” kijár, mivel még mindig nem rendelkezik a következő szint megóvó erejével, ami csak később lesz elérhető számára.

Kérdés:

Azt olvashatjuk, hogy a Teremtő tisztelte Mózest szerénységéért. Látom azt is, hogy az életben észlelt különböző megpróbáltatások szerényebbé tesznek minket. Azt javasolja, hogy barátainkat magunknál magasabb szinten lássuk. Mit jelent az, hogy szerénynek lenni? Amikor lenullázzuk magunkat, hogyan kerüljük el ugyanazokat a hibákat, melyeket a keleti tanítások követői követnek el?

Válaszom:

A szerénység nem az önpusztítás, vagy önmegtartóztatás által jön létre, hanem:

1. Azáltal, hogy megértjük, hogy nem vagyunk képesek a korrekciónkra egyedül, magunk által, hanem arra minél erősebben vágynunk kell, és várnunk kell, hogy a Felső Fény majd korrigál minket. A személy nem képes magával kapcsolatban akármit is korrigálni. Ellenkező esetben csak büszkének éreznénk magunkat ahelyett, hogy szerények lennénk!

2. A szerénység azáltal jelenik meg, hogy felfedezzük a Teremtő nagyságát. Az, aki nem képes a Teremtőt felfedezni a kabbala tanulása által, nem éri el a szerénységet, és biztos, hogy üres büszkeséggel lesz tele.

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,113 seconds.