Dr. Michael Laitman

A gonosz szem a saját önzőségünket jelenti

 Kérdés:

Mi az a “gonosz szem”?

Válaszom:

Amikor másokra nézek, önzőségem irigység, gyűlölet és hatalom iránti vágy érzését kelti fel. Nem kívánok másoknak semmi jót, de legalább is nem akarom, hogy jobbak legyenek, mint én. Amennyiben jót kívánok nekik és azt akarom, hogy sikeresek legyenek, ez csak azért van, hogy a többiek láthassák, hogy én még sikeresebb vagyok.

Mivel mindannyian össze vagyunk kapcsolódva, ez a “gonosz szem”, azaz ez a vágy befolyásol másokat. Életünk a bizonyíték erre. Ez az, amit a tanárom, Rabash elmagyarázott. Vágyaink érdekünkben, illetve ellenünk dolgoznak, mivel mindannyian egyetlen rendszerhez tartozunk. Vágyaink “vándorolnak” ebben a rendszerben, és nem vagyunk képesek megakadályozni a másokra irányuló hatásunkat, és az ő hatásukat mi ránk. Gondolataink egymással kapcsolatban és a világgal, mint egy egésszel kapcsolatban eredményezték megcsonkított világunkat és beteg társadalmunkat. Mi vagyunk az okai szenvedésünknek.

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,636 seconds.