Dr. Michael Laitman

Ön az egyetlen, aki megtalálhatja az igazságot

 Kérdés:

Van egy barátom, aki a Bnej Baruchal kezdett kabbalát tanulni, de abbahagyta, mivel ön hazudik (legalábbis ő ezt állítja). Személy szerint azt hiszem azért mondja ezt, mivel néha ön ellentmondó dolgokat mond. Azonban általában rájövök, hogy félreértettem Önt, és Ön csak valamit nagyon finoman magyarázott el. Ennek ellenére még most is értetlenül állok néha az Ön véleménye előtt.

Néha mond valamit, és utána megcáfolja saját magát, és olyankor megértem, hogy barátom – aki továbbra is érdeklődik a kabbala iránt, és úgy érzi sok igazság van benne – miért találta nehéznek, hogy Önnel tanuljon. Nem is tudom mit mondjak neki. Örülnék a válaszának.

Válaszom:

Nem fogom megpróbálni védeni magamat. Hallgassa meg tanárom, Rabash magyarázatait (a leckék meghallgathatók eredetiben), és ellenőrizze le: hogyan lenne képes őt megérteni? Ne hallgasson engem, hanem próbálja meghallgatni Baal Hasulam eredeti leckéit (melyeket mi is tanulunk) és az én magyarázataim helyett próbálja őt egyedül megérteni.

Minden személynek olyan tanárt kell választania, aki személyesen megfelel neki, a céljának, és így tovább, mint ahogy az írva van: Engedjük, hogy a személy ott tanuljon, ahol a szíve boldognak érzi magát”. Miért van az, hogy több oktatási hely is létezik? Ez azért van, mivel ameddig a személy Felső Cél iránti vágya nem teljesen kifejlett, különböző módokon vonzódik eme cél felé: a világtól visszavonulva, vallásokon keresztül, különböző “spirituális tanítások” alapján, diétázva, amulettek által és így tovább. Nem avatkozhatunk ebbe bele, mivel mindenkinek saját magának kell ezen a keresési fázison keresztül mennie.

Így lehetséges, hogy barátja még mindig ebben a keresési állapotban van. Például néhány ember akik hozzánk jönnek, hogy velem tanuljanak, csak “áthaladnak” rajtunk, és később visszatérnek vallásukhoz.

Én tudásomnak és a spiritualitásban elért szintemhez képest, és annak megfelelően, hogy hogyan vagyok képest mindezt átérezni (szívben és lélekben) és átadni, tanítom a kabbalát. Az ön vádjai őszinték, és mindezeknek fel kell ébrednie egy a kabbalát tanuló személyben, mivel minden két össze nem egyeztethető elem kombinációjából származik: az önzőségből és a Teremtőből. Lehet, hogy önnek még mindig át kell gondolnia néhány dolgot, és talán megpróbálnia más oktató helyeket is. De így vagy úgy, az igazság előjön majd.

Kérdés:

Hogyan lehetünk benne biztosak, hogy a kabbala tanítás amit követünk, az valódi kabbala? Mivel ez egy nagyon magas szintű tanítás, hogyan lehetséges, hogy olyanok, akik még nem rendelkeznek semmi ismerettel, képesek megbizonyosodni, hogy kabbalát és nem valami misztikus tanítást követnek? Hogyan lehetséges, hogy azok, akik még nem ismerik a kabbalát, képesek legyenek megszűrni a tudásanyagot és megbizonyosodni arról, hogy a helyes úton járnak?

Válaszom:

Ne higgyen senkinek! Függetlenül attól, hogy bárki bármit is mond, lehet, hogy a másik személy hazudik. És minél elegánsabb és rábeszélőbb, annál valószínűbb, hogy hazudik.

Az is lehet, hogy egy jó, őszinte személy a szíve mélyéről beszél, de egyszerűen téved. Szóval kinek lehet hinni? Senkinek! Minden ily módon, célszerűen lett világunkban elrendezve, hogy a személyt képessé tegye, hogy saját magát alakítsa azáltal, hogy az igazságot keresi. Ezt mindenki pontosan a kétségek, alaptalanság, hitek, és másba helyezett remények alapján teszi. Ez olyan, mint amikor egy szikla szélén lógunk, nem tudva, mi legyen a következő lépésünk.

Ön az egyetlen, aki megtalálhatja az igazságot. Azonban ha elhisszük amit valaki más mond, akkor nem fedezzük fel magunkat, hanem bábfigurák maradunk. Ezért az önbizalom hiánya és a teljes iránytalanság önzőségünket arra veszi, hogy a Teremtőhöz forduljon. Így csalogat minket magához!

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,644 seconds.