Dr. Michael Laitman

Az iskoláknak azt kellene a gyerekeknek tanítania, hogyan legyenek emberi lények

 Híradás (A BBC News által):

Egy az Egyesült Királyság tanácsadójától, Sir Jim Rose-tól származó ajánlás szerint a gyerekeknek inkább a jólétről, boldogságról és egészséges életmódról kellene tanulniuk. Sir Jim nagyobb figyelmet szentelne élettel kapcsolatos képességeknek, például leckéket javasol az érzelmi jólétről, szociális képességekről, melyeknek a kötelező oktatási anyagokban kellene szerepelniük…

Kommentárom:

Egyetlen modern oktatási rendszer sem képes emberi lényeket kovácsolni a gyerekekből. A tanárok és szülők azt sem értik, hogyan kellene ezt elérniük a növekvő nemzedéknél. Amennyiben egy gyermeket az erdőben felejtenénk, állatként nőne fel. Hasonló módon, amennyiben csak tudással tömjük őket, szerencsétlen robotokká válnak.

A nevelés azt jelenti, hogy megtanítjuk a gyerekeknek, mit is jelent emberi lénynek lenni. Héberül az emberi lényt Ádámnak nevezzük, a “Domeh” szóból származtatva, ami a Teremtőhöz való hasonlóságot jelent. Írva van, hogy Ádám a Teremtőhöz hasonlóvá lett teremtve, de utána bűnt követett el, mivel önzővé vált és ezzel ellentétes lett a Teremtővel szemben. Most azonban az embernek meg kell találnia azt az utat mely korrigálja őt, és ezáltal ismét hasonlóvá válik a Teremtőhöz – az adakozás és szeretet tulajdonságai által, melyek a Teremtő kizárólagos tulajdonságai.

Kérdés:

A kérdésem az általánok oktatással kapcsolatos. Otthon tanulunk fiammal, mivel teljesen elégedetlenek vagyunk az iskolák módszereivel. De lehet, hogy még jobb lenne fiamnak egyátalán nem tanulnia és csak spontánul felnőnie? És később, amikor középiskolai életkorba lép, eldönthetné milyen irányba akar tovább tanulni?

Válaszom:

Szükség van arra, hogy a gyermeknek a világról szóló információkat adjunk, és megadjuk neki azt az alapoktatást, hogy képes legyen később választott szakmáját kitanulni. A Tóra azt mondja: “Az aki nem tanít fiának egy szakmát, tolvajnak, bagy banditának neveli azt”. Emellett szükséges a belső fejlődésével is foglalkoznunk, hogy emberi lénnyé neveljük őt.

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,128 seconds.