Dr. Michael Laitman

Egy hatalmas felfedezés kapujában állunk

Mindenki az “emberi” szintre vonatkozó vágyát a környezetétől kapja, és asmenyiben valaki kihasználja a mások segítése érdekében felébredő vágyát, olyan élvezetekhez juthat, mely 62o-szor magasabb szintű, mint amikor csak a maga számára keresi az élvezeteket. “Saját magunkon belül” mi csak ezt a világot vagyunk képesek észlelni, de “másokon belül” képesek vagyunk a Felső Világot is érzékelni. Ezért van az, hogy ma az emberiség egy hatalmas felfedezés kapujában áll: amennyiben képesek leszünk másokat akkora mértékben szeretni, mint saját magunkat, felfedezhetjük a Felső, Örök, Tökéletes Világot.

Nem kell, hogy elnyomjuk vágyainkat, hanem azokat korrigálnunk és a megfelelő célból használnunk kell. Manapság amikor az önzőség kész az egész világ bekebelezésére, már mi is készen állunk arra, hogy átváltoztassuk magunkat és örökös kielégültséghez jussunk. Fel kell ismerjük, hogy testünknek csakis az élethez szükséges alapokra van szüksége, míg az összes többi élvezet abból származik, amikor képesek vagyunk magunkból kiemelkedni.

A pénzügyi válság megmutatja nekünk azt, hogy a pénz a köztünk levő kapcsolatok mutatója. A katasztrófának a bőrünk alá kell jutnia, mivel egyébként csak úgy folytatnánk életünket, mint azelőtt. Mindez hasonló a Fáraó történetéhez, akit tíz csapással sújtottak annak érdekében, hogy végre megengedje a zsidóknak, hogy azok elhagyhassák Egyiptomot. Így a válságnak nincsen vége, és az igazi nagy csapások még mindig előttünk vannak. Még mindig nem érezzük, hogy a banki válság, a klíma változás, a családi egység széthullása, depresszió, drogok, és a tudomány valamint az oktatás válságai – mind az emberek közötti kapcsolatok megromlásának közös következménye.

A kabbala tudománya képessé tesz minket annak felismerésére, hogy megértsük a gonoszt anélkül, hogy elmerülnénk benne. Minden erőfeszítésünket arra kell fordítanunk, hogy elmagyarázzuk az embereknek : “Mindenkinek szüksége van az egész világra, és az egész világnak szüksége van mindenkire”. Az embereknek meg kell érteniük, hogy menekülésünk az egymással alkotott egységünkben rejlik.

Az emberiség problémái attól függenek majd, milyen mértékben leszünk képesek a gyógymódot – a korrekció módszerét – átnyújtani. A kabbala tudománya nem csak arra tesz minket képessé, hogy megoldjuk a világ problémáit, hanem hogy azokra építkezve felfedezhessük a Spirituális Világot. Ez igazából a “Teremtő felfedése a világ összes teremtményei számára” mely a kabbala alapvető elvének meghatározása. Alapvetően az emberek közötti megfelelő kapcsolat maga a Teremtő.

Össze kell kapcsolódnunk a világgal, és annak szenvedésével, és minden lehetséges eszközzel el kell magyaráznunk a megoldást. Fel kell ismernünk a katasztrófákat a spirituális formájukban, és azon a szinten kell őket kezelnünk és megoldanunk anélkül, hogy megengednénk, hogy azok fizikai, földi tragédiákba torkolljanak. Minden a kabbala tudományának terjesztésén múlik!

 

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,124 seconds.