Dr. Michael Laitman

A szenvedés megtanít minket helyesen gondolkodni

 Híradás (a life.pravda.com-ról fordítva):

A válság oka, az egyszerű személy szerint: A válság azért történik, mivel az emberek spekulálnak, és alulértékelil az őszinteség fontosságát. A legtőbb árucikk, és szolgáltatás többe kerül, mint valódi értéke. Emellett az emberek úgy érzik mentesek a törvények betartása alól. A hivatalok hazudnak az embereknek, és az emberek hazudnak a hivataloknak.

A válság megoldása az egyszerű személy szerint: Amennyiben felnövünk (pszichológiailag) és felelőssé válunk, amennyiben megértjük tetteink következményeit, akkor nem lesz többé válság. Végül is válság csak ott történt, ahol kapzsiság uralkodott, ahol az emberek vágyai, kívánságai, és gazdasága túlzottak voltak.

Kommentárom:

Csodálatos azt látni, milyen gyorsan váltja ki a szenvedés a megfelelő gondolatokat az emberekből. Mindannyian egoistának lettünk teremtve – a megszerzés iránti vágyon belül – a célnak megfelelően. Amikor nem kapunk annyit, mint amennyit akarunk, szenvedést érzünk. Így az önzőség a megfelelő megoldáshoz vezet bennünket.

Egy kicsit több szenvedés által helyesen kezdünk majd el érvelni: megértjük hogy a megoldás nem önzőségünk csökkentésében rejlik, hanem, hogy teljesen szakítsuk el tőle magunkat, hogy fölé tudjunk emelkedni. És akkor majd ez emberek hirtelen felfedezik, hogy véleményüket már régen leírták a kabbalán belül, az ember korrigálásra szolgáló tudományon belül.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,146 seconds.