Dr. Michael Laitman

2OO9 tőlünk függ

 Híradás (az International Herald Tribune által):

“Az Atlanti Óceán mindkét partján a 2OO8-as év felejthető volt” mint azt közvéleménykutatások kimutatták. Ahogy a 2OO8-as év végéhez közeledik az Amerikaiak inkább kívánnak Boldog Új Évet egymásnak, bár mindkét csoport meglehetősen pesszimista a közeljövővel kapcsolatban a közvéleménykutatások szerint. A kimutatás melyet a Harris Interactive csoport készített, túlnyomóan pesszimizmust mutat Európa szerte a gazdaság állapotával kapcsolatban, és a franciák hűek maradtak hírnevükhöz: 6-ból 5 ember fejezte ki pesszimizmusát. A többi megkérdezett Európai országban: Nagy Britanniában, Németországban Olaszországban és Spanyolországban a kutatás 1O-ből 7 pesszimista embert mutatott.

A megszokott képet kaptuk az óceán másik partján is, bár még a híres Amerikai optimizmus sem tudta a nem szűnő rossz hírek súlyos valóságát felülmúlni, és ahogy a közvéleménykutatás mutatta az optimisták és pesszimisták aránya fele- fele mértékben oszlott meg.

Kommentárom:

Majd meglátjuk, hogyan oszlik meg véleményünk 2OO9 folyamán. A történelem folyamán először a következő év rajtunk múlik. Ez azért van, mert először történelmünk során elértük azt a szintet, ahol képesek vagyunk természetünket megváltoztatni. Mindeddig történelmünk csak az önzőségünk evolúciója volt, mely megállás nélkül nyomott minket előre. De most hirtelen megállásra kényszerültünk: az önzőség elérte teljes kifejlettségét, és felfedeztük a teljes összekapcsoltságunkat annak megcsonkított formájában, kölcsönös gyűlöletünkön keresztül. Az egyetlen hátramaradt feladat az önzőség kijavítása erőszak által (a szenvedés útján), vagy a Fény által (a kabbala útján). A választás a miénk.

Kérdés:

Milyen változás várható 2OO9-ben?

Válaszom:

Felfedeztük a közös lélek több apró lélekre való szakadását, más szóval felfedeztük önző kapcsolatainkat egymás között. Egyre nagyobb problémákat fogunk észlelni, de azt is meglátjuk majd, hogy mindnek célja van – az hogy megértsük, önzőségünk gonosz, és hogy ez által végre kijavítsuk az egymás közti kapcsolatainkat.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,624 seconds.