Dr. Michael Laitman

A Gázai konfliktus egy lépéssel közelebb visz minket az ember gonosz természetének felismeréséhez

 Kérdés:

Mit gondol a kabbalista szemszögéből nézve a napjainkban a Gázai Övezetben kialakuló helyzettel kapcsolatban? Milyen megoldást javasolna az Izraeli és Palesztin kormányoknak? Lehet-e valamilyen módon hitelesíteni ezeknek a kormányoknak a tetteit, látván, hogy ártatlan idős emberek és gyerekek szenvednek?

Válaszom:

Ennek a világnak a szintjén mindkét fél irányában szomorúságot érzek. Azonban van egy bibliai törvény: “Az aki kardot ránt ellened, haljon meg a kard által”, vagy “Az aki ellened tör, hogy megöljön, öldd meg őt előbb”. Miután éveken át nézhettük, amint az ártatlan Izraeli lakosságot bombázzák, nem hiszem, hogy van más választás, mint az ellenség – a Hamasz (de természetesen nem a civil lakosság) megsemmisítése. A Hamasz arra igyekszik, hogy minél több civil embert megölhessen, és az a tény, hogy saját civil lakosságukat, mint élő pajzsot használják, nem jelenti azt, hogy ülve kellene arra várnunk, hogy megsemmiítsenek minket. Hagyjuk, hogy a Gázai Övezet lakossága felemelkedjen, és eltávolítsa saját kormányát, mely kormány tettei kényszeríti őket katasztrófába.

Mellesleg Izrael rendszeresen küld humanitáriánus segélyt Gázába. Az övezet sérült civil lakosságát Izraeli kóházakban ápolják, és ingyenes ellátásban részesülnek. Azonban, hogy vajon a segélyek (hetente több száz teherautó rakománya) ténylegesen eljutnak-e az emberekhez, az az ENSZ megfigyelőin múlik. Ezek a nemzetközi szervezetek csak magukat okolhatják a Gázai éhező lakosok iránti közömbösségért!

És végül is nem a Gázai lakosság volt-e az aki a Hamaszt választotta meg vezetőjeként a szabad választások alkalmával? Így közvetetten ők is felelősek azért ami most történik, és tettestársként ők is részt vesznek benne valamilyen mértékben. Mellesleg a legtöbb arab ország gyűlöli a Hamaszt és fél tőle, csak nézzük meg a jelenleg tapasztalható reakciókat!

De mindez csak a jelenlegi világ keretein belül adott kommentár.

A helyzet a kabbala szerint:

A kabbala minden a jelenlegi világban történő eseményt, mint gonosz emberi természetünk megnyivánulását tekinti. Mindez a gonosz felismerése, annak korrekciójának keresése, és végül a korrekció elérése, és a teremtés céljának elérése. Az összes az emberiség történelme folyamán átélt konfliktus a gonosz egybeolvadt észleléséhez vezet, és ahhoz az érzéshez kell, hogy minket eljuttasson, hogy azt mondjuk: “Most már elég volt!” És mindez a mi időnkben fog megtörténni. A próféták megírták, hogy a világ utolsó nagy összecsapásai az arab fundamentalizmus ellen fognak majd bekövetkezni. Például:

A Zohár könyve (Vaira, 32): “A jövőben Ismael fiai kegyetlen háborúkat fognak indítani a világban…”

A Zohár könyve (Devarim, 32): “Ismael fiai elfoglalják majd a Szentföldet, amikor az évekig üresen áll majd…Akadályokat állítanak majd fel Izrael fiainak, akik majd visszatérnek földjükre…”

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,638 seconds.