Dr. Michael Laitman

Segít-e a válság abban, hogy lelkünket kinyissuk Isten felé?

 Híradás (A Welt Online-ról fordítva):

A pénzügyi válság megfosztja az embereket állásaiktól, megtakarított pénzüktől és lakásaiktól. Mind eközben vallási szervezetek világszerte új hívők tömegeit fogadják. Amikor az ember mély sokkot kap, megnyitja lelkét Isten felé.

Kommentárom:

Az “Isten” által kapott pszichológiai támogatás, az ebben hívő tömegek, és az a lehetőség, hogy minden azáltal intézzünk el, hogy az “Isten akarata”, mindig is tetszett az embereknek. Azonban az emberek majd áthaladnak ezen az állapoton, és lassan, önző módon kinőnek majd belőle. Rájönnek majd arra, hogy saját maguknak kell a dolgokat elvégezniük, és lassan felfedezik majd a többiek iránti gyűlöletüket, mely kiirtja az emberiséget. Majd szemtől szemben állnak ezzel a helyzettel, és világosan látni fogják: ez a fő oka annak a ténynek, hogy “az élet rosszabb, mint a halál”.

Az Isten segítségéért könyörögni nem segíthet. Csak amikor végre felfedezzük azt, hogy magunkat kell korrigálni, akkor fogjuk megérteni, hogy Istennek nem arra van szüksége, hogy a világ megjavításáért könyörögjünk hozzá, hanem hogy saját magunk korrekcióját kérjük tőle.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,659 seconds.