Dr. Michael Laitman

Mindenki aki a teremtő felé igyekszik Izrael tagja lehet

 Kérdés:

Miért mondja azt, hogy Rabbi Akiva nem volt zsidó? Hogyan lehet ennyire elveszve? Rabbi Akiva 1OO%-ig zsidó volt! Gondolom holnap meg majd azt mondja, hogy Rav Aschlag sem volt zsidó!

Válaszom:

Először is ennek semmi jelentősége nincs a Tórával kapcsolatban. Mindannyian az ősi Babilonból származunk. A zsidók azért kezdték magukat másképpen hívni, mivel különböztek a többi embertől abban az értelemben, hogy életüket arra a törvényre helyezték, hogy: “Szeresd felebarátodat, mint saját magadat”. Ez az, ami most az egész emberiség számára kötelezővé válik, a zsidókat is beleértve, akik lezuhantak előző magas szintjükről a többiek szintjére.

A tanáromtól hallottam Rabbi Akiva eredetének történetét. Ön ugyanígy elolvashatja az erről szóló információt a google. com-on keresztül, csak írja be “Akiva proselyte” kifejezést, és meglátja mi jelenik meg. Végül is ez csak annak jele, hogy a személy korrekción ment keresztül. Azt kívánom, hogy mindannyian “betérők” legyünk annak alapján, ahogy azt a Tóra leírja! A Tóra többször is hangsúlyozza: “Szeresd a betérőt!”.

Kérdés:

Miután elolvastam “Az Utolsó Generáció” című írást, újra szemben találtam magam a zsidó és goj referenciák használatával. Én utóbbinak számítok a fizikai értelemben, és néha kizártnak érzem magam a kabbala tanulásából e miatt. De olvastam más írésokat is, ahol mindennek a jelentősége tisztán el lett magyarázva spirituális szemszögből: a zsidó kifejezés arra az egyénre vonatkozik, akinek felébredt szívében a speciális pont. Azonban még mindig úgy érzem, hogy mindennek két különböző jelentése van különböző írásokban, néha a fizikai, néha a spirituális jelentésre vonatkoztatva. Minden ennek a kérdésnek a tisztázására szolgáló segítség nagyon jól jönne, hogy tudjam, hogyan kell ezeket a kifejezéseket értelmezni.

Válaszom:

Nincsen olyan népség, vagy nemzet, hogy “zsidók”! Pontosan azért, mert ez a “nemzet” Ábrahám tanítványai közül emelkedett ki, a spirituális tulajdonságaik alapján. A kabbala elmagyarázza, hogy 7O gyökér létezik a világ nemzetei számára, de nincsen saját gyökere Isra-El gyermekeinek! És ez azért van, mivel bárki, aki a Teremtő felé igyekszik tagja lehet Izraelnek. Ez a mai helyzet:

– A genetikai zsidónak kötelessége a kabbala tanulása és terjesztése (lássuk a 7O.-es pontot a “Bevezető a Zohár Könyvéhez” való írásban.

– A spirituális zsidó (Isra-El) mindenki, aki a Teremtő felé igyekszik.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,686 seconds.