Dr. Michael Laitman

A válság célja az, hogy a tökéletességhez vezessen minket

 Kérdés:

Hallottam, amint azt mondta, hogy a válság célja az, hogy az emberiséget egy szintre hozza, ahol minden személy a szükségleteinek megfelelő mennyiséget veszi magához, és efelett mindent a társadalomnak ad (mint testünk sejtjei). Kérdésem az: mi olyan különleges az emberek közötti kapcsolatban? Miért akarja a Teremtő, hogy mindezt elérjük?

Válaszom:

Mivel akkor, ahelyett, hogy bolond módjára világunk üres, és illuzórikus élvezeteit kergetjük, akkor tudatosan csak annyit fogunk megszerezni, amire fizikai megélhetésünkhöz szükséges. És egész létezésünk csakis a mások érdekében történik majd. Azzal, hogy ezt az alapszabályt alkalmazzuk, ezzel hasonlóvá válunk a Teremtőhöz, és úgy fogjuk magunkat érezni, ahogy Ő – tökéletesnek és örökkévalónak. Ez a különleges az ilyen módon való létezésben!

A “szükségletek” alatt olyan kielégülést értek, ahol nem vágyunk semmi másra. Sőt mi több, még legszívesebben ettől a kielégüléstől is megszabadulnék, de ez nem lehetséges, mivel úgy lettem teremtve, hogy, hogy fogyasztanom kell. Az a cél, hogy egy olyan állapotot érjünk el, ahol a teljes kielégültségem nem a megszerzésből, hanem az adakozásból keletkezik. Akkor végre megérezzük a teljes teremtést – Ádám egyetlen lelkének örökös lényét. Ebben az esetben az emberek között kialakuló kapcsolat lehetővé teszi, hogy magán a kapcsolaton kívül valami mást is érezzünk, egy új tulajdonságot – az egészet teremtő Felső Fényt, a Teremtőt. Ez az állapot a teremtés célja. Mindez tökéletes, és pontosan ezért akarja a Teremtő hogy ezt elérjük.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,111 seconds.