Dr. Michael Laitman

Amikor fájdalmunk van, ne felejtsük el, hogy kitől jön és miért

 Kérdés:

Sokszor úgy érzem, hogy jobban mentek a dolgok, nagyobb önbizalmam volt, és jobban kapcsolódtam a Teremtőhöz mielőtt elkezdtem a kabbalát tanulni – annak idején az ösztöneimre hagyatkoztam, és az működött. Ha most visszatekintek, akkor “megfelelően”  tettem a dolgomat. Most jobban kielemzem a helyzeteket, és kritikusabb vagyok, mint a múltban voltam. Legyen szíves segítsen. Mindez része a folyamatnak? Meg kell találnom a helyes egyensúlyt.

Válaszom:

Talál erről szóló információt számtalan cikkben: meghatározott célból zökkent ki egyensúlyából, és vesztette el önbizalmát, azért hogy eljusson a Teremtő felfedezésére vonatkozó szükséghez. Olvassa el a: “Nincsen más Rajta kívül” című cikket.

Kérdés:

Az egyik pillanatban boldog vagyok, a másikban fájdalmat és szomorúságot érzek. És nehéz súlyt érzek a hátamon amiatt, hogy mint a csoport tagja, felelősséggel tartozom a csoport többi tagja, és az egész világ iránt. Mit tegyek, hogy csökkentsem fájdalmamat?

Válaszom:

Ne felejtse el, hogy ezek az érzések a Teremtő által ébrednek fel önben, azért, hogy a korrekció felé vezesse önt.

Kérdés:

Normális az, hogy a kabbala tanulása közben néha gyűlöletet érzek az iránt amit tanulok?

Válaszom:

Néha ez megtörténik, és mindez természetes, mivel arról tanul, hogy hogyan gyűlölje meg jelenlegi tulajdonságait. Így mint igazi egoista elkezdi gyűlölni a kabbalát és magamat, mivel én ezt tanítom önnek.

Kérdés:

Hatalmas leépítések várhatóak a pénzügyi válság miatt. Azonban a Bnej Baruh csoportban, amennyiben valaki tanulni akar, annak dolgoznia is kell. Amennyiben az egyik tanulót kirugják állásából, és nem képes új állást találni, akkor ez azt jelenti, hogy a csoportot is el kell hagynia, és teljesen egy új állás keresésének kell idejét szentelnie?

Válaszom:

Nem, de kötelessége, hogy valamennyi idejét egy új állás megszerzésére fordítsa. Vagy, amennyiben munkanélküliségi segélyt kap, mint bárki más, akkor egész napját a Bnej Baruh központban a kabbala terjesztése érdekében végzett munkákon kell töltenie. Ily módon hasznot hajt mindenki másnak.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,163 seconds.