Dr. Michael Laitman

Élvezzük mások iránti szeretetünket!

 Kérdés:

Néha érezzük a kapcsolat, egység, és boldogság érzetét a leckék alatt, mintha spirituális ügyeink igazából mások a közös kli (edény) – ben található ügyei lennének, és Ön ezeket a közös vágyakhoz beszélne mind eközben. Javasolja azt, hogy élvezzük ki ezt az érzést, vagy el kell ezt nyomjuk, henogy önző élvezetté váljon?

Válaszom:

Nyugodtan élvezze ki mások iránti szeretetét! Az emberek csakis pozitív élmények alapján képesek növekedni, végül is a teremtés célja, hogy a teremtmények élvezethez jussanak!

Kérdés:

Előző este erős vágy ébredt fel bennem, hogy mindenkinek valami jót okozzak, és semmit ne kapjak érte cserébe, és élveztem ezt az érzést. De ma megint a szokásos önző melankolikus hangulatomban keltem fel. Mondja meg nekem legyen szíves, mi volt az előző esti érzés? Lehet, hogy egy magasabb szintet éreztem meg, mely megnyílt nekem egy rövid időre?

Válaszom:

Ön kabbalát tanul, és a Fény hatással van önre. A Fény adta ezt a belső érzést, hogy ízt adjon abból, mi irányába kell aspiráljunk (ezt a felülről való ébresztésnek nevezik). Most ugyanabba az irányba kell tovább haladnia, amely irányba ez az érzés mutatott (alulról való ébresztés), amíg sikerül ezeket az érzéseket örökre magáévá tennie!

Kérdés:

Amikor az ember felfedezi magában a gonoszt, és megváltoztatja magát altruistává, hogyan képes továbbra is túlélni a többi önző ember között?

Válaszom:

Azáltal, hogy szereti őket! Ez azért van, mivel ő korrigálódott, és így mindenkihez való hozzáállása hasonló lesz a Teremtő hozzáállásához.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,131 seconds.