Dr. Michael Laitman

A pénzügyi előrejelzés nem fogja megoldani a válságot

 Híradás: (a The Financial Times által):

“Hogyan képes a tudomány megakadályozni a következő buborékot” Sokan beszéltek már arról, hogy egy pénzügyi előrejelző intézetet kellene létrehozni. Egy javaslatot terjesztettek be egy független intézet létrehozására, mely az Internet és grid számítástechnika kihasználásával képes lenne elég figyelmeztetést adni, hogy mikor kezdődik a legközelebbi pénzügyi vihar. Mélyebbre kell ásnunk, és figyelemmel kísérnünk a pénzügyi piacokon folyó interakciók komplex természetét azáltal, összegyűjtjük, és kielemezzük a naprakész adatokat, melyeket a piacok adnak ki magukból pillanatról pillanatra. Ez egy korai figyelmeztető jelzést adhat, amennyiben veszélyes egyenlőtlenségek lépnének fel az árak, és rizikó biztosítások között.

Kommentárom:

Az emberek még mindig nem értik, hogy a válság gyökere a nem megfelelő, individuális, önző viselkedésünk egy olyan világban, mely globális, integrált, egyesült is teljesen egymástól függő. Nem segíthet minket ha több adatot ismerünk meg arról, hogy mi történik kötrülöttünk, mivel mi magunk vagyunk azok, akiknek azonosulnunk kell azzal a világgal, melyben élünk.

A világ körülbelül 1OO éve kezdett azzá válni amivé mára lett. Igazából már 7O éve Báál HaSzulam azt írta, hogy az emberiség már akkkora egy családdá vált. Ma, pontosan ahogy a gyermekeinket arra tanítjuk, hogyan éljék életüket, nekünk magunknak is meg kell tanuljuk, hogyan éljünk az új körülmények között, amikor teljesen egymástól függ életünk.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,142 seconds.