Dr. Michael Laitman

Történelmünk során először lehetőségünk van arra, hogy használhatjuk szabad választásunkat

 Kérdés:

Amennyiben “Nincs más Rajta kívül” és mindannyian robotként vagyunk irányítva, hogyan hibáztathatjuk a világot, ahogy azt Ön is teszi? Hogyan mondhatja azt, hogy az embereknek ezt meg azt kellene csinálniuk, ha mindent a Teremtő tesz?

Válaszom:

Egy fejlesztő energia – Fény – érkezik hozzánk a Teremtőtől, és folyamatosan új Resimókat (emlékkép) ébreszt fel bennünk, melyek, mint önző vágyak jelentkeznek az emberben. Amennyiben a személy ezeket nem korrigálja, azok fokozatosan felgyűlnek, a személyt és a társadalmat válságba sodorva.

A személy számára rendelkezésre álló egyetlen szabad tett az a Resimó korrigálása a megfelelő környezet segítségével. A személy nem más, mint egy robot minden tekintetben. A Kabbala megtanítja nekünk, hogyan végezhetjük egyetlen szabad tettünket, és ezért van az, hogy a Kabbala most került napfényre, amikor az emberi társadalom globálissá, és egymástól függővé vált. Most már minden személy mindenki mástól függ, és mindenki más minden egyes személytől függ. Ilyen körülmények között lehetőségünk válik a szabad tett végrehajtására. A múltban, amikor az emberiségnek nem volt meg erre a lehetősége, a Kabbala rejtve maradt, mivel a Kabbala tudománya arra szolgál, hogy a Teremtő felfedje az emberiségnek a felebarát iránti szeretet tulajdonságán belül.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,128 seconds.