Dr. Michael Laitman

The Financial Times: “Az emberi kapcsolatok minősége a boldogság legfontosabb forrása”

 Híradás (a The Financial Times által):

“Most van itt az idő a kevésbé önző kapitalizmusnak” Mi a fejlődés? A The Organization for Economic Co-operation and Development már jó ideje feltette ezt a kérdést, és a jelenlegi válság még sürgetőbbé teszi, hogy megtaláljuk a választ. Az Anglo-Saxon Enlightenment szerint, a fejlődés a szenvedés csökkenését és a boldogság növekedését jelenti. Mindez nem jelenti a gazdagság felhalmozását, vagy innovációt, melyek sokszor hasznos eszközök, de nem a végcél.

Szóval abba kell hagyjuk a pénz istenítését, és egy humánusabb társadalmat kell építsünk ahol az emberek életélménye a a legfontosabb. Feltéve, hogy a termelésünkkel egyenes arányban fizetünk magunknak, megválaszthatjuk az életminőségünkhöz legközelebb álló életstílust. És mindez mit jelent?

Legelőször is annak ellenére, hogy hatalmas vagyont halmoztak fel, a boldogság nem fokozódott az 5O-es évek óta sem Amerikában, Nagy Britanniában vagy Németországban. Egyetlen kutató sem kérdőjelezi meg ezt a tényt. Szóval a felgyorsult gazdasági növekedés nem a végcél, amiért hatalmas áldozatokat kellene hoznunk. Legfőképpen nem szabadna feláldoznunk a boldogság legfontosabb forrását, mely az emberi kapcsolatok minősége – otthon, a munkahelyen és a közösségben. Már eddig is túl sokat feláldoztunk ebből a hatékonyság és termelési növekedés érdekében.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,144 seconds.