Dr. Michael Laitman

Kabbalah, tudomány és vallás az ember teremtéséről és az evolúcióról

 Kérdés:

Ön azt írta, hogy az ember azért fejlődött ki az emberszabású majmokból, mert a spirituális génje ezt váltotta ki. Ezzel azt értette, hogy az ember fizikailag fejlődött ki az emberszabású majmokból, vagy mindez egy spirituális folyamat eredménye volt, mely ahhoz vezetett hogy egy lélekkel rendelkező személy született?

Válaszom:

Az ember fizikálisan fejlődött ki az emberszabású majmokból, amikor egy új Resimó (gén, emlékkép) jelentkezett. Azonban spirituális értelemben “emberről” csak akkor beszélünk, amikor valaki elkezdte az adakozás és szeretet tulajdonságait megszerezni. A személy ekkor válik Ádám-má, mely héberül azt jelenti “hasonló a Teremtőhöz”. A nagy kabbalista Ari írt minderről, mint azt Báál HaSzulam is taglalja a Tíz Szfira Tanulmányának 3. fejezetében. A Bibliában található történet a világ és az ember teremtéséről szintén a spirituális teremtésről beszél, és valójában az egész Tóra erről szól.

A fizikai valóság a Nagy Robbanás után keletkezett a természet törvényeinek megfelelően. Báál HaSzulam írt erről a geológiai időszakról, a Föld fokozatos lehűléséről és felmelegedéséről, mely 3O ezer éven keresztül tartott. A Kabbala az egy tudomány – a Felső Világ fizikája, mely nem ellenkezik más tudományokkal. Másrészről a vallások a Tórát (vagy Bibliát) szórul szóra értelmezik, anélkül, hogy megértenék, hogy a Tóra szövege kabbalisztikus.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,740 seconds.