Dr. Michael Laitman

A tudomány bebizonyítja, hogy az elme független az agytól, de vajon az elme materiális-e?

 Kérdés:

A nagy amerikai idegsebész, Wilder Penfield könyvében, a “Mystery of the Mind” azt a következtetést vonja le, hogy az elme teljesen független az agytól. Elménk, még tudatunknál is magasabb rendű, és igazából egy teljesen független jelenség. Az elme adja az utasításokat, az agy végrehajtja azokat mint egy számítógép, és utána az eredményt a tudatnak küldi. Mit mond minderről a Kabbala?

Kommentárom:

Ez már elég közel áll a valósághoz. Igaza van abban, hogy agyunk mint egy számítógép működik. Azonban elménk is materiális mivel az a magunk iránti megszerzés érdekében létezik, és nem az adakozás érdekében.

A fizikai kutatók hisznek abban, hogy az elme a “testen kívül” létezik, mivel nem képesek azt materiális formában felfedezni. Azonban a Kabbalában a “testen kívüli” valami mást jelent: az önző vágyon túl levő jelenséget. Mivel az egyetlen teremtett anyag a vágy, minden vagy a saját magunk kielégítésére irányuló, vagy pedig a mások kielégítésére irányuló vágy.

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

68 queries in 0,785 seconds.